Jump to content

kika0204

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kika0204 objavio

  1. Poštovani,

    kao zamjena za porodiljni/rodiljni bila sam zaposlena 10 mjeseci. Nakon isteka zamjene poslodavac raspisuje Natječaj za novo radno mjesto na određeno vrijeme (isti naziv kao i radnog mjesta na kojem sam bila zamjena) na kojem sam izabrana. Ono što me zanima je da li ovih 10 mjeseci zamjene ulazi u maximum od 35 mjeseci tj. da li ovaj ugovor na određeno mora glasiti na maximalnih 24 mjeseca kako me poslodavac ne bi imao obavezu zaposliti na neodređeno?

    Unaprijed zahvaljuejm na odgovorima.

     

  2. Ova situacija sa korona virusom me zatekla na 3/4 pripravničkog staža odgojitelja u privatnom vrtiću za koji sam svo vrijeme primala minimalac. Kako je stožer civilne zaštite naredio zatvaranje predškolskih ustanova ravnateljica mi je napravila Aneks ugovora sa punog na nepuno radno vrijeme kako ne bih imala pravo niti na mininalac za vrijeme dok je dječji vrtić zatvoren, iako ravnateljica ima pravo na Vladinu mjeru za očuvanje radnih mjesta. U slučaju nepotpisivanja Aneksa dobila bih otkaz zbog nepoštivanja radnog prava i završila na Zavodu za zapošljavanje bez prava na naknadu. Imam li ipak nekakva prava u cijeloj ovoj i tako teškoj situaciji? 

  3. U 11. mjesecu 2013. godine navršila sam 10 godina radnog staža. Kako spadam u državne i javne službenike jubilarnu nagradu dobila sam po osnovici od 500 kuna. Vidjela sam po medijima da su u ovoj godini nekima sudovi donijeli pravomoćne presude da im se treba isplatiti razlika, pa me zanima treba li se angažirati ovjetnik za pokretanje tužbe ili to mogu i sama (ako da, koja je procedura)? Hvala unaprijed :-)!

  4. Suprug iz prvog braka ima dijete koje majka ima kao olaksicu na svojoj PK kartici. Dogovoreno je da dijele olaksicu po pola, ali problem je nastao u poreznoj upravi jer sustav ne prihvaća upis u karticu 0,25 i za drugo dijete (nase) 0,7 koje je isto na njegovoj PK kartici. Iz porezne kao riješenje savjetuju prijavu za povrat poreza što smo mi i učinili, ali su zvali supruga prije 3 dana da neće dobiti povrat poreza ukoliko njegova bivša supruga ne preda prijavu. Postoji li neki način osim toga da suprug dobije povrat poreza?!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija