Jump to content

sissi

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Imam nedoumicu vezanu uz gore navedeni naslov.Naime,od 01.01. je d.. u kojem radim izašao iz sustava PDV-a.Problem je pri izdavanju faktura-da li na fakturi treba ostati oznaka R-1 (ja sam mišljenja da treba).U programu u kojem fakturiram,ako ostavim parametar R-1-na računu mi konstruira tzv.obračun PDV-a.Ja sam podesila parametre i to izgleda ovako npr. osnovica 300,00 PDV 0,00 ukupno 300,00. Šefica kaže da pošto više nismo u sustavu pdv-a-da na fakturama ne smijemo imati iznos pdv-a pa makar on bio i 0,00. Ako pak u programu maknem oznaku R-1-onda zaista ne ispisuje PDV-al ja mislim da bi trebali imat tu oznaku.E da,na računu ispisujem da više nismo u sustavu PDV-a. Što je pravilno-oznaka R-1 -pa da na fakturi piše svota pdv-a 0,00;ili faktura bez R-1 oznake na kojoj nije uopće iskazan PDV.
  2. Žao mi je,slala sam post u rubriku nasljedno pravo.Mislila sam da nije objavljen,čak sam i pretraživala forum ali nije ga bilo.Moja greška.
  3. Bok svima! Imam problem,pa ako mi možete dati savjet.Poslije pradjedove smrti nasljednici su bili moja baka,i sin od njenog brata-ali samo u nužnom dijelu.On je dobio parcelu pol. zemljišta koju nikad nije koristio,nije ju ni prenio na sebe u gruntovnoj pa još glasi na moju baku.To je bilo prije 20-tak godina,njemu se od tad izgubio trag,navodno je u Njemačkoj,tko zna jel još živ.Svojevremeno je baka pokrenula postupak za povrat imovine,oduzete za vrijeme bivše yu.U međuvremenu je umrla,nasljednice su teta i mama tj.ja(odrekla se u moje ime).Nedavno smo imali raspravu i tu se pojavio problem dotičnog rođaka.Za njih su nasljednici on i baka,dakle parcela se dijeli po pola.Zanima me da li ima kakve šanse da mi dobijemo cijeluparcelu(ja i teta),jer on nije koristio ni onaj nužni dio koji mu pripada.Šteta da zemlja stji bez veze,a iskreno rečeno ni vrijednost joj nije zanemariva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija