Jump to content

suza1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je suza1 objavio

  1. jasno mi je što je ugovor o djelu,nesmiješ koristiti resurse poslodavca,nasmiješ raditi u prostorijama poslodavca kao ni po njegovim zadaćama već možeš prodati svoj osobni rad bez adekvatnog radnog vremena,kad dogovoreni posao učiniš dobiješ unaprijed dogovoren novčanu naknadu za obavljeni rad.

     

    nigdje nemogu naći koji su to poslovi koje bi mogao raditi kao umirovljenik temeljem ugovora o djelu a poglavito za pravnu osobu.

    nije mi jasno ako nađem neku privatnu osobu koja traži da mu iskopam ručno kanal,ili pofarbam ogradu ili pokosim travu pa neđu valjda sa tom osobom sklopiti ugovor o djelu.

     

    ako neko zna koji se poslovi mogu raditi za pravnu osobu temeljem ugovora o djelu neka mi to objasni. unaprijed hvala

     

    Evo kao što sam i u ostalim temama napisala, ima neka fora sa j.d.O.o kojeg moze fizicka osoba osnovati i biti vlasnik i onda bez problema možete primati mirovinu i raditi dodatni posao. Ipak treba sve provjeriti kako to funkcionira.

  2. poštovani, molila bi odgovor!

    naime, zaposlena sam u državnoj ustananovi na puno radno vrijeme. preko ljeta mi se pruža mogućnost dodatne zarade (čišćenje jahti u marini). zanima me postoji li mogućnost rada na ugovor o djelu ili nečeg sličnog.

    hvala!

     

    Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.O.o. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d.O.o je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu?

  3. Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.O.o. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d.O.o je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu?

     

    Ažurirano

     

    postovani molim vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja jer ne zivin bas blizu grada pa trenutno se nemogu ici raspitati.vec danima trazim po forumima i internetu odgovore ali svatko mi drugacije odgovara stoga se obracam vama.moja situacija je sljedeca;kod sadasnjeg poslodavca radim 2 godine i tu namjeravam ostati do kraja sezone.radim na puno radno vrijeme 40 sati tjedno.ovo ljeto htjela bi dodatno uvecer raditi dodatni posao,na 4 sata.naravno htjela bi da to budelegalno.postoji li kakav nacin s obzirom da sam vec s prvim poslom ispunila kvotu radnih sati.puno hvala.

     

    Kikica , očito da možemo sa ovim j.d.O.o. U identičnoj smo situaciji!

  4. Zašto ovdje nitko ne odgovara? Evo i mene zanima ista stvar. Radim na ugovor o radu na puno radno vrijeme, ali sad želim sezonski raditi 3 mjeseca, ali poslodavac i ja želimo da sve bude legalno. Zanima me kako je to moguće? Naime saznala sam da ne mogu na ugovor o radu, ne mogu na ugovor o djelu ( jer hostesiranje nije djelo, nego radni odnos). Večeras sam saznala nešto novo, naime da možemo otvoriti svoj j.d.O.o. sa tom djelatnosti i onda sa poslodavcem sklopiti ugovor o suradnji. Trošak otvaranja vlastitog j.d.O.o je oko 800 kn. Zanima me je li to izvedivo (očito da jest) i koja je razlika poslodavcu, tj. da li mu je to ikako nepovoljnije od klasičnog ugovora o radu?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija