Jump to content

gentlmanst

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naivan, posudio sam prijatelju znatan iznos novaca koji on, naravno nije vratio. Na sudu je u tijeku parnica, u kojoj je on našao lažnog svjedoka koji će svjedočiti kako mi je optuženi vratio sav dugovani novac ( osporavaju i svotu koju mi duguje optuženi). Optuženi tvrdi i kako sam na jednom ugovoru o pozajmici falsificirao njegov potpis. Znam kako je i lažno svjedočenje kazneno djelo, kao i poticanje na isto. Ono što me zanima hoću li odmah,već u tijeku ove parnice podnijeti kaznene prijave protiv počinitelja i mogu li od tog lažnog svjedoka tražiti u građanskoj parnici financijsku naknadu i u kojem iznosu je mogu tražiti?
  2. gentlmanst

    savjet

    Poštovanje svima,,, Molio bih jedan savjet. Jednoj gospođi sam posudio novce i ona mi ih nije vratila u dgovorenom roku, te sam pokenuo postupak ovrhe. Pilikom potpisivanja tog ugovora gospođu sam usmeno upozorio kako mi novac mora vratiti na vrijeme kako bih trajno rješio stambeno pitanje. Kako ona svoju obavezu nije na vrijeme izvršila, ja sad moram ići u podstanare. Mogu li posebnom tužbom tražiti da mi ona nadoknadi troškove podstanarstva dok se ovrhom ne naplatim dugovanje?
  3. Na nagovor prijatelja jednoj njegovoj poznanici sam posudio određenu svotu novaca. O tome smo i sklopili ugovor o zajmu i sporazum o osiguranju tražbine zasnivanjem založnog prava, a i općinski sud je na osnovu donio rješenje o upisa prava zaloga na nekretninu. Vrijednost tog duga je cca 1/3 navedene nekretnine. Novac je trebao biti vraćen krajem prošle godine, ali se ona ni javlja, a kamoli išta drugo. Ono što mene sad zanima je mogu li ja navedenu nekretninu jednostavno prodati i tako namiriti svoj dug? Ukoliko bi se ona javila, ja bih možda i pristao potpisati novi ugovor, ali bi ovaj put inzistirao da se uknjižim na cijelu nekretninu, bez obzira na visinu duga, i ako mi ona ne bi u dogovorenom vremenu vratila novac, jesam li onda dužan platiti i porez na promet nekretnina?
  4. OK možda sam malo i pretjerao s ovim da mi je nanesena materijalna šteta, ali šteta je počinjena na drugi način. Prijetnje i zastrašivanja koja su izravna posljedica davanja takvih podataka neovlaštenim osobama. I da, ni na kraj pameti mi ne pada iznositi lažne optužbe, jer koliko znam da se takve izjave daju pod punom odgovornošću osobe koja ih iznosi. Ono što me najviše zanima je mogu li podignuti i privatnu tužbu protiv banke i tražiti nekakvu naknadu, a to mi na DORH-u sigurno neće kazati?
  5. Hvala puno svima na odgovorima,,, jasno mi je tko i kada ima pristup takvim podacima, a imam li čvrste dokaze? Na žalost ne ( samo usmenu izjavu), ali ako osobe koje ne smiju i ne mogu imati takve podatke kažu koliko je stanje na bankovnom računu ( i to u lipu ) u koji nemaju pristupa i u kojoj je valuti mislim da je sve jasno. Btw, danas sam zvao call centar te banke i tražio broj pravne službe ili da me spoje direktno s njom, prije nego što ih prijavim policiji i zatražim odvjetnika Odgovor: nemaju broj pravne službe a i ne mogu spojiti s njom direktno. Moram se javiti u najbližu poslovnicu i tražiti voditelja ( što ću i napraviti, ali u pratnji odvjetnika ). Imam li i nekakav rok u kojem moram to prijaviti na policiji ??? Hvala još jednom svima.
  6. Poštovani svi, molim Vas hitan savjet.. imam saznanja o neovlaštenom davanju podataka o bankovnom računu. Tim postupkom nekoga iz banke mi je nanesena znatna materijalna šteta. Koliko sam kao laik shvatio to je i kazneno djelo, počinitelja ne znam ali znam tko ga je potaknuo na to nedjelo, i to je više ( više od 3 ) osoba. Kome da se obratim : banci, odvjetniku, USKOK-u?
  7. Matrix76 hvala Vam na odgovorima ali i dalje ne mogu i ne želim vjerovati da onaj sin koji tuguje za majkom i onaj koji njenu smrt slavi s šampanjcem imaju ista prava pred zakonom.
  8. Dakle, ovo što se godinama nije brinuo o njoj i njenom zdravlju, i što je uništavao time što joj nije dozvolio da viđa unuke zakon ne prepoznaje?? Ako je tako bojim se da ću pribjeći nezakonitim metodama.
  9. Iako sam često informativno čitao ovaj portal nisam očekivao da ću i ja jednom morati postaviti pitanje ovdje. Na žalost nedavno mi je umrla majka, a osim mene od djece ima još jednog " sina ". Taj " sin " ima svoju obitelj ženu i dvoje djece. Problem je u tome što se " sin " godinama nije javljao mojoj majci, njegova žena ni više ni manje nego 13 godina, a moja majka jednog unuka je vidila jednom , a za rođenje drugog je slučajno saznala od nekog poznanika na ulici. Taj njen " sin " je u zadnje vrijeme pokazivao prema njoj neke znake pažnje, jer je dosta imućan, ali i to je bilo preko volje. Zbog takvog odnosa prema njoj, znatno joj je bilo narušeno zdravlje, fizičko a pogotovo psihičko, što je na kraju i utjecalo na njenu preranu smrt. Da ne pričam o tome da smo je zbog takvog odnosa njenog " sina " i njegove obitelji pokopali kao psa lutalicu, jer nije dozvolio da itko drugi osim mene i njega dođe na pogreb. I kako to biva, moja se mama nije jadna ni ohladila, a on već traži podjelu imovine, i to jako brzo i žurno jer za koji dan mora na posao u inostranstvo. Naravno, da ja ne želim da od te njene imovine on i njegova obitelj dobije ijednu kunu, i zanima me što trebam napraviti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija