Jump to content

suki123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, hvala Vam puno na odgovoru. Jedna stvar mi samo nije jasna... Ovdje ste spomenuli da idem u spor ako imam vremena i novaca. S obzirom da mi je i bilo u planu zatražiti odvjetnika bez prava na nagradu, da li samim time, ako stvar i dođe do suda i izgubim, da li onda ja plaćam sudske troškove s obzirom na navedeno: Besplatna sekundarna pravna pomoć (čl. 4. st. 3. i 4. ZBPP) obuhvaća pravni savjet, sastavljanje podnesaka u sudskim postupcima, zastupanje u sudskim postupcima, pravnu pomoć u mirnom rješavaju spora te oslobađanje od plaćanja sudskih pristojbi i oslobađanje od plaćanja troškova sudskog postupka. i ovoga: Korisnik je dužan prema čl. 5.b st. 3. ZBPP već u tužbi priložiti rješenje o odobravanju korištenja sekundarne pravne pomoći, rješenje o oslobođenju od plaćanja troškova sudskog postupka ili rješenje o oslobađanju od plaćanja sudskih pristojbi ili naznačiti da je takav zahtjev podnesen i to opravdati podnošenjem rješenja o odobravanju korištenja sekundarne pravne pomoći ili rješenja o oslobađanju plaćanja sudskih troškova ili pristojbi u roku 45 dana od dana podnošenja zahtjeva. Hvala još jednom na odgovoru! Srdačan pozdrav!
  2. Poštovani, hvala Vam puno na odgovoru! Da li tu tužbu mogu izvesti preko Hrvatske Odvjetničke komore ili moram ići privatno i plaćati odvjetnika?
  3. Najveći problem je u tome što su mi u poliklinici napravili ultrazvuk i otkrili veliku količinu krvi koja se počela grušati. Ono što je još gore od toga je što to stoji već dva tjedna bez ikakvog nadzora tako da su se i ligamenti već stisli lagano i izgubio sam pokretljivost tog koljena...
  4. Pozdrav! Trebam savjet ili pomoć... Nezgodnim okolnostima (da ne objašnjavam sve kako) ozljedio sam koljeno koje je nateklo i počelo jako boliti. S obzirom na sve bolove, otišao sam na hitnu na Rebro. Na pregled su me primili nakon pola sata, gdje je tip (stažist) nekoliko puta usred mog objašnjavanja što se dogodilo otišao van sobe. Nakon što se udostojio saslušati, poslao me na rengen da se vidi da li je nešto slomljeno i ispostavilo se da se na slikama ništa ne vidi te su me imobilizirali longetom i rekli da dođem u srijedu (a bila je subota) sa uputnicom na kirurgiju kod specijalista... Tako sam i napravio. Naručen sam bio u 10 ali kako to kod naših bolnica ne funkcionira, došao sam na red u 14 sati. Ušao sam unutra, razrezali su mi longetu i doktor je rekao da je mali izljev vode u koljenu. Nisam stručnjak, ali ako imaš praktički napuhano koljeno kao da ti je netko nabio lubenicu, ne znam baš da je mali izljev ali reko, dobro... Čovjek valjda zna. Vratili su mi tu staru longetu i rekli da dođem za tjedan dana. Bez ljekova, bez ičega osim savjeta: Mirujte. U tih tjedan dana, bolovi su bili sve veći te sam na poziv hitnoj dobio savjet da pokušam sa Andolima i da bi trebali pomoći. Sljedeći tjedan kad sam došao na kontrolu, opet su razrezali longetu i rekli da podljeva nema dok se jasno vidjelo da je podljev još veći nego što je bio! Na moje pitanje što je sa koljenom, doktor mi je rekao samo: "Sve je u redu. Ligament JOŠ nije pukao!". Na što sam ja ostao jednostavno u šoku jer nisam mogao vjerovati da netko zapravo čeka da se nešto dogodi pa da onda reagira. Otišao sam kući i nazvao jednu privatnu polikliniku koja je specializirana za zglobove i ligamente te otišao tamo na pregled. Nakon ultrazvuka i pregleda, jasno je bilo vidljivo da je pukao jedan ligament i da je zdrobljen jedan dio meniskusa te da je hitna rehabilitacija i operacija potrebna kako bi se spriječilo krivo zarastanje ligamenta. S obzirom na medicinsku dokumentaciju i postupak liječnika na KBC Rebro, da li imam pravo na tužbu zbog nemara i krive dijagnostike? Što bi mi savjetovali? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija