Jump to content

saša VŽ

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Morat ću riješiti sve u cijelosti jer mi je to zadnji rok,,nažalost moram sve do zadnje lipe... Znam da možda izgleda dosta vremena, no s obzirom da još tražim posao i molim Boga da ga što prije nađem,,dosta je to novaca no već ću se nekako snaći i ruješiti to u cjelosti!! Hvala još jednom G-men!!
  2. G-men; Neznam kako da ti se zahvalim na svemu, pogotovo na svim savjetima koje si mi dao jer sam mnoge iskoristio u svojem iznošenju obrane!! Eto, na svu sreću sve je dobro prošlo, dobio sam zadnju odgodu za podmirenje dugovanja do 30.12. ove godine! To je bio maksimalan rok jer je u 1.mj.2014.g. zastara za potraživanje, tako da mi je to poslijednja šansa, a naravno da ću sve napravit da ovo podmirim, i podmirit ću!! Još jednom,, G-men,, VELIKO TI HVALA NA SVEMU!!! S poštovanjem: Saša
  3. Hvala G-man! Vidi.. Ja sam u to vrijeme radio u jednoj večoj Varaždinskoj firmi koja je uz još nekolicinu večih firmi sa tim trgovačkim društvom imala ugovor po kojem si mogao samo na zadnju platnu listu doći i uzeti tehničku robu na obročnu otplatu,,kao na lizing.. Ja sam do tog vremena već dvije godine neprekidno radio u toj firmi, no i dalje sam potpisivao mjesečne ugovore. Nakon mjesec i pola od zadnjeg kredita za robu dobio sam istek ugovora i otkaz, te više nisam bio u mogučnosti plačat robu koju sam uzeo (radilo se o audio opremi za automobil i mobitelu). Priznajem, mogao sam vratiti preuzetu robu i do ovog danas nebi ni došlo,,no nažalost to nisam učinio. To je bilo još 2006.g. Od tada se to vuće po sudovima,, umeđuvremenu je i propala trgovina koja je davala tu robu u ime ovog trgovačkog društva (tako sam barem shvatio jer vidim koje trgovačko društvo potražuje svoje,,a ja sam u totalno drugoj trgovini kupio ove stvari)... Istina je, nemam na sebe nikakvu imovinu,,no mogao bih na recimo pokretninu od roditelja napravit ugovor ako bih se sud sa time složio jer je pokretnina daleko veće vrijednosti od mog preostalog iznosa koji moram platiti.. Ažurirano Hvala G-man! Vidi.. Ja sam u to vrijeme radio u jednoj večoj Varaždinskoj firmi koja je uz još nekolicinu večih firmi sa tim trgovačkim društvom imala ugovor po kojem si mogao samo na zadnju platnu listu doći i uzeti tehničku robu na obročnu otplatu,,kao na lizing.. Ja sam do tog vremena već dvije godine neprekidno radio u toj firmi, no i dalje sam potpisivao mjesečne ugovore. Nakon mjesec i pola od zadnjeg kredita za robu dobio sam istek ugovora i otkaz, te više nisam bio u mogučnosti plačat robu koju sam uzeo (radilo se o audio opremi za automobil i mobitelu). Priznajem, mogao sam vratiti preuzetu robu i do ovog danas nebi ni došlo,,no nažalost to nisam učinio. To je bilo još 2006.g. Od tada se to vuće po sudovima,, umeđuvremenu je i propala trgovina koja je davala tu robu u ime ovog trgovačkog društva (tako sam barem shvatio jer vidim koje trgovačko društvo potražuje svoje,,a ja sam u totalno drugoj trgovini kupio ove stvari)... Istina je, nemam na sebe nikakvu imovinu,,no mogao bih na recimo pokretninu od roditelja napravit ugovor ako bih se sud sa time složio jer je pokretnina daleko veće vrijednosti od mog preostalog iznosa koji moram platiti..
  4. Evo ukratko ću objasnit svoj problem; Zbog počinjenja kaznenog djela završio sam u zatvoru 20.05.2011.g. Osuđen sam na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 mjeseca. Istek kazne mi je 16.07.2013.g. no zbog dobrog vladanja i poštivanja kučnog reda, pušten sam na uvjetni otpust 15.02.2013.g., te sam od tada na slobodi. Umeđuvremenu, još kad sam bio na odsluženju kazne dobio sam presudu za još jedno djelo iz čl.224.st.1.KZ. Objava presude je bila 21.01.2011.g. no meni je presuda dostavljena u kaznionicu 26.10.2011.g. Po toj presudi sam osuđen na 9mj. zatvora, uvjetno na dvije godine, te da će mi se uvjet opozvat ako u narednih 10mj. ne nadoknadim štetu oštečeniku u iznosu od 17.215,04kn. Na to sam uložio prigovor gdje sam naveo da nisam u mogučnosti platiti toliki iznos jer sam na izdržavanju kazne, te sam molio da mi se plačanje prolongira po izlasku iz zatvora. Na moje veliko iznenađenje, prigovor je odbijen kao neosnovan!! (mislim,,šta ovdje nije osnovano??). Budući da to naravno nisam mogao platiti, 03.11.2012.g. dobio sam poziv za opoziv uvjetne osude. Dovezen sam na sud u pratnji pravosudne policije, te su mi tamo dali još jedan rok od 6mj. (vjerojatno jer je majka par dana prije nekako uspjela posuditi i platiti iznos od 2000,00kn) u kojem cijeli iznos mora biti podmiren. Taj rok je istekao 03.05.2013.g. Ja sam još nekako uspio skupiti i u dva navrata platiti po 500,00kn jer zaista više nisam mogao pošto sam još do 16.07. ove godine na uvjetu i moram se svaka 2 tjedna javljat u probacijski ured, a još nisam uspio pronači posao. Ja ne bježim od toga, svjestan sam da moram platiti, a i plačam onoliko koliko mogu sad kad ne radim, barem dok mi ne prođe uvjet pa da mogu dalje normalnije jer sam sada vezan samo za svoju županiju!! Mene sad interesira, dali je to po zakonu što su oni meni oba roka za plačanje dali kada sam još bio u zatvoru? Jer i drugi rok za plačanje je istekao 03.05.2013.g. kad sam još uvijek trebao bit u zatvoru,,no ranije sam izašao zbog dobrog vladanja. I na kraju šta da im kažem i što da ih molim sad kad dođem na raspravu?? Mislim, što mogu po zakonu?? Dodao bih još da me se po toj presudi tereti za robu uzetu u jednoj trgovini, a dobavljač je bilo drugo trgovačko društvo. U to vrijeme sam radio na Ugovor na određeno vrijeme koji sam mjesečno potpisivao, no svejedno sam mogao uzeti robu na tri ugovora u dva mjeseca. Jedan s rokom otplate 3mj., drugi 10mj., a treći čak na 24mj. Interesira me još dali je i to bilo po zakonu da mi ta trgovina daje toliko kredita na toliko dugi period otplate, a ja sam potpisivao mjesečne ugovore o radu koje sam morao donijeti pri sklapanju ugovora o prodaji robe. Da li i za tu trgovinu postoji neka odgovornost pošto je prodavala robu drugog trgovačkog društva? Unaprijed Vam zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći,, jer mi je pomoč i više nego potrebna!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija