Jump to content

Latenight

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na savjetu, ako budu komplicirali, trazit cu vjestacenje...
  2. Prije skoro godinu dana imao sam prometnu nezgodu sa skuterom kada mi je vozilo iz suprotnog smjera oduzelo prednost na nacin da je skretao lijevo (sto je dozvoljeno) preko moje trake. Moja krivica je bila u tome sto sam preticao kolonu vozila s desne strane izmedju prometnog traka i tram. pruge. Radi bolje ideje, slucaj se desio u Savskoj ulici nasuprot Mimare. Bilo je prvo rociste na kojem je policija predocila skicu dogadjaja koja ne odgovara istini tj. ispada da sam vozio tocno po sredini ceste. Da bi stvar bila bolja, njihova skica se razlikuje i od njihovog opisa tako da cijela prica ne drzi vodu. Sada bi trebalo biti drugo rociste na kojeg bi se pozvali policajci koji su radili ocevid. Kako da se postavim da se slucaj rijesi u moju korist? Hvala!
  3. Ok, koliko sam ja shvatio pricu oko te dosjelosti, prije ces postati vlasnik stana ako u njega provalis i nasilno ga zauzmes, nego u mom slucaju? Zanima me jos postoji li neki nacin s kojim bi ja to iseljenje mogao zavlaciti? Sto ako nemam gdje iz tog stana?
  4. Dakle, moja situacija je slijedeca: Majka mi je radila u tadasnjem INA Naftaplinu i tamo je dobila stan tj. stanarsko pravo. Iz nekog razloga, stan joj nije dodijelila INA, vec tadasnji Zitokombinat (valjda nekakav dogovor izmedju firmi). Zivi neko vrijeme u stanu, tada se udaje za mog oca, dolazim ja na svijet i ona se seli kod njega u njegov stan, a dobiveni stan privremeno iznajmljuje svojoj prijateljici. Nekog od susjeda to ocito smeta i radi prijavu na osnovu koje pocinje postupak protiv moje majke s ciljem oduzimanja stanarskog prava. Ta trakavica se vuce vec 16 godina po sudovima, par put je presudjeno u nasu korist, par put protiv nas. Strana koja je izgubila, uvijek se zalila. Sporno je bilo to sto je za presudu trebalo dokazati da je moja majka u tom periodu boravila u predmetnom stanu. Htio bi napomenuti kako je Zitokombinat u medjuvremenu propao i stan je presao u vlasnistvo Grada Zagreba te se sad sporimo protiv njih. U 11. mjesecu prosle godine bilo je zadnje rociste i sad se ceka konacna presuda. Osobno nisam zadovoljan odvjetnikom koji je, cini mi se dosta inertno vodio cijeli slucaj, ali tu sad ne mogu nista jer sam bio premlad da bi se ja time bavio, a moja majka bas nije vicna pravu. Ono sto mene zanima, u slucaju da izgubimo spor, sto mi je ciniti? Ona je stan dobila zakonito i s te strane je sve cisto. CIjelo vrijeme je prijavljena na tu adresu, a ja tamo zivim preko 5 godina. Moze li taj stan preci u njeno vlasnistvo temeljem dosjelosti? Sve ovo pitam jer bi stan htio renovirati, a malome frka s obzirom na situaciju. Zahvaljujem na pomoci!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija