Jump to content

bozidarbelavic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je bozidarbelavic objavio

  1. prije 2 sati , BRKICA00 je napisao:

    Ja, Đurđa Đurić iz Pule, Kralja Zvonimira 45, OIB........., kao ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem..... (ugovora i sl., u biti prepusujete sve ono što piše u ZK izvatku) na nekretnini, u naravi stan koji se sastoji od ....., a koja se nalazi na kat.čest...... KO......, sve upisano u ZK ulošku........ Općinskog suda u........., dajem slijedeću

      IZJAVU

    kojom se odričem gore navedenog upisanoga prava služnosti i dopuštam da se bez ikakvih daljnjih pitanja isto pravo izbriše kao teret navedene nekretnine te ovu svoju izjavu potvrđujem vlastoručnim potpisom.

    Đurđa Đurić

    (potpisano)

    U Puli, 15. lipnja 2018

    Ovu izjavu ovjerite kod javnog bilježnika i predate u zk na provedbu. Mislim da je ovaj izjava sasvim dosta i da vam ne treba odvjetnik. Ako sam u krivu neko će me ispraviti. Samo zamijenite stan sa podacima o parceli.

    Puno hvala. 

  2. prije 14 sati , BRKICA00 je napisao:

    S obzirom da je riječ o dosmrtnom uzdržavanju vaš otac je trebao postati odmah vlasnik. Sljedeći korak bi bio sklapanje darovnog ugovora i prijenos na vaše ime. S time da bi se trebao maknuti teret o dosmrtnom uzdržavanju izjavom o odreknuću.

    Osim ako nije riječ o doživotnom ugovoru. To mijenja sve. Onda bi išlo obrnuto; izjava o odreknuću, brisanje tereta, darovni ugovor baka otac, pa otac vi.

    Nadam se da je prošlo više od dvije godine od dana kad je sklopljen ugovor o uzdržavanju jer u protivnom platiti ćete porez po stopi od 24%.

    Poštovani

    hvala. 

    Znači riječ je o Ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju iz 2008., tako da je čestica u vlasništvu tate 1/1. Baka je samo u teretu kako je navedeno:

    "Temeljem Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju od 22.09.2008. uknjižuje se pravo doživotnog uživanja na nekretninama upisanim u A, za korist:  ...."

    Gdje mogu nabaviti primjer takve izjave o odreknuću, mogu li to sam sastaviti i ovjeriti kod bilježnika ili moram angažirati odvjetnika???

    Unaprijed se zahvaljujem.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija