Jump to content

Minty

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je Minty objavio

  1. Hvala ..

    Možeš li mi reći kako je bilo?da li su te prof. previše ispitivali? (na općem i posebnom) jer ja više neznam kako da učim ima previše toga, a ispit imam uskoro ..:hvala:

    Vec sam dolje negdje napisala kako je bilo, pa da se ne ponavljam. Uglavnom, moj savjet je da naucis pitanja koja se vrte, imas ih na forumu. Ne moras znati detaljno, ali ne mozes ne znati nista. Kazi sto si stvarno radila na osposobljavanju, pa makar to bio i mali segment i to onda gledaj da stvarno znas. Sretno!

  2. Polozila! :) Evo moje iskustvo. Dakle, nauciti se mora. Ne mora se sve znati u detalj, ne mora se znati bas odgovor na svako pitanje, postavit ce ti drugo, ali ne mozete doci da ne znate bas nista, tu nema prolaza. Ispitivaci ce se potruditi da da izvuku iz vas i da prodjete, nemaju namjeru srusiti. Govorim o mojim ispitivacima... :)

    Ustav i sustav - za ustav se stvarno ne sjecam pitanja, znam da su bila uobicajena pitanja, nista posebno. Sustav - koji su poslovi drzavne uprave, zamjenik ministra, uredovni dani...

    ZUP I ZUS - opcenito o ZUP-u, tko ga primjenjuje, sluzbena osoba, na koji nacin se predaje podnesak, upravni spor i stranke u upravnom sporu. Ispitivac je imao puno potpitanja.

    Uredsko - pisarnica, pismohrana, evidencije, upravne pristojbe...

    Sluzbenicki - sluzbenici i namjestenici, uvijeti za prijem u drzavnu sluzbu,povrede sluzbene duznosti,kazne koje se izricu za povrede sl. duznosti...

    Lokalna - koje su jedinice lokalne samouprave, tijela, kako se biraju, prava nacelnika (gradonacelnika, zupana)...

    EU - tijela EU, ugovori, pristupanje...

    Sretno svima!

  3. Ja sam sss, 1.2. idem polagati ispit. Mentorica me nije uputila u ništa. Sama se snalazim. Učim iz pitanja sa stranice Ministarstva. Ima li netko skriptu ili bilo što za posebni dio - opća uprava.. Koja bi pitanja možda mogla biti? Unaprijed zahvaljujem..

    Kad si prijavila ispit? Ja sam prijavila 13.01. Jos mi nisu javili kad imam ispit.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija