Jump to content

Minty

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Minty je na 10. travnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Minty objavi!

  1. Vec sam dolje negdje napisala kako je bilo, pa da se ne ponavljam. Uglavnom, moj savjet je da naucis pitanja koja se vrte, imas ih na forumu. Ne moras znati detaljno, ali ne mozes ne znati nista. Kazi sto si stvarno radila na osposobljavanju, pa makar to bio i mali segment i to onda gledaj da stvarno znas. Sretno!
  2. Ne, napisala sam sto je bilo na pismenom. Sve o placama me pitala na usmenom. JOPPD obrazac me nije pitala, ali to bar nije problem reci sto je, ali sigurna sam da ga neces morati sastavljati.
  3. Vjerujem ne prije 15.03. U svakom slucaju javit ce ti tocan datum najmanje 15 dana prije.
  4. Hajde da odgovorim sama sebi...za one koje ce mozda zanimati. Na pismenom sam imala porezni sustav, opcenito i malo detaljnije opcinske i gradske poreze. Na usmenom je bila jedna divna zena, pitala me je place, porez na dohodak, banke, HNB... Sretno!
  5. Polozila! Evo moje iskustvo. Dakle, nauciti se mora. Ne mora se sve znati u detalj, ne mora se znati bas odgovor na svako pitanje, postavit ce ti drugo, ali ne mozete doci da ne znate bas nista, tu nema prolaza. Ispitivaci ce se potruditi da da izvuku iz vas i da prodjete, nemaju namjeru srusiti. Govorim o mojim ispitivacima... Ustav i sustav - za ustav se stvarno ne sjecam pitanja, znam da su bila uobicajena pitanja, nista posebno. Sustav - koji su poslovi drzavne uprave, zamjenik ministra, uredovni dani... ZUP I ZUS - opcenito o ZUP-u, tko ga primjenjuje, sluzbena osoba, na koji nacin se predaje podnesak, upravni spor i stranke u upravnom sporu. Ispitivac je imao puno potpitanja. Uredsko - pisarnica, pismohrana, evidencije, upravne pristojbe... Sluzbenicki - sluzbenici i namjestenici, uvijeti za prijem u drzavnu sluzbu,povrede sluzbene duznosti,kazne koje se izricu za povrede sl. duznosti... Lokalna - koje su jedinice lokalne samouprave, tijela, kako se biraju, prava nacelnika (gradonacelnika, zupana)... EU - tijela EU, ugovori, pristupanje... Sretno svima!
  6. Ne, kolegica je polagala prije par mjeseci, ona je SSS i imala je izmedju ostalog i EU. Uostalom, tako pise i na stranicama Ministarstva.
  7. Jos jedno pitanje za sve. Za koje podrucje je najmanja prolaznost?
  8. Kad si prijavila ispit? Ja sam prijavila 13.01. Jos mi nisu javili kad imam ispit.
  9. Ja sam prijavljena za sljedeci rok, ali nisu mi jos javili kada je. Sta ti je bilo na pismenom?
  10. Sto se moze naci na pismenom iz podrucja racunovodstva i financija SSS? Sto pitaju na usmenom? Molim odgovor.
  11. Pozdrav! Jel ima netko da stazira u Opcini, podrucje financije, SSS. Zanima me sto uciti u posebnom djelu. Jel ima netko nekakvu skriptu, cisto da znam koliko siroko ici?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija