Jump to content

Ionis_

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trebate podnijeti prijedlog za raspoređivanje naknadno pronađene imovine sudu kod kojeg je vođen ostavinski postupak, priložiti rješenje o nasljeđivanju i dokaze (z.k. izvatke) o vlasništvu nekretnina. Shvaćam. Prije toga, ja moram samo izvaditi sa drugog suda gdje je zemlja zk izvadak gdje stoji da je osoba XY uknjižena pod tim i tim zemljištem? Ako sam to dobro razumio, ja onda sudu kojem bi dostavljao prijedlog za raspoređivanje naknadno pronađene imovine ne moram i dostavljati povijesno zk uloške gdje se vidi je li netko novi vlasnik navedenog zemljišta to onda sud gdje bi se vodila neka nova ostavina il rasprava sam istražuje?
  2. U posjedu ako mislite na čije ime glase zk ulošci onda svi oni glase na moju prabaku. Tada pretpostavljam da je situacija u moju korist nešto jednostavnija?
  3. Korisnik sam pomoći za uzdržavanje Centra za soc. skrb. Po Zakonu o sudskim pristojbama, II. dio, čl. 16., st. 8. kaže da korisnici soc. skrbi koji primaju pomoć za uzdržavanje su oslobođeni plaćanja. Odnosi se to i na slučaj ako moram vaditi neke zk uloške? Hvala unaprijed!
  4. Doznao sam da iza moje prabake postoji par zemljišta na njezino ime. E sad pošto pretpostavljam da je moguće da je to u međuvremenu netko kupio, ali se nije uknjižio ja trebam doznati postoji li kakav vlasnički list ili? To idem kroz općinski sud preko traženja povijesnih zk izvadaka?? Ako npr je to sve ok i na njezino je ime, a ost. rasprava iza nje je bila prije 23 godine, još uvijek ne posjedujem kopiju zapisnika s iste, ali uskoro hoću, dotad imam informaciju od oca da koliko se on sjeća nikakva zemlja tamo nije bila spomenuta. U tom slučaju ako se utvrdi da moja prabaka zaista ima vlasništvo nad xyd zemljama tu se šta ponovno ostavina otvara il? HVALA UNAPRIJED!!
  5. Mislite da kroz otvaranje ostavine ukažemo sudu na taj ugovor i pozovemo se na to da nasljednik uopće nije znao što i nije, da se kompletna pa i ova imovina raspodjeljuje prije ostaviteljeve smrti? Šanse s tim bi znači bile dobre?
  6. Pozdrav svima! Ovo mi je stvarno HITNO i molim sve za pomoć. Naime, ovdje skenirani ugovor o darovanju privatnom tužbom želim pobiti. Jasno mi je da su svi rokovi za to prošli, problem je što sam i sam tek nedavno doznao za ovaj pravni akt. Ostaje mi NIŠTETNOST ugovora bez zastare kao jedini put. Ovdje je moj djed svome bratu darovao kuću i pašnjak. Sve ovjereno kod javnog bilježnika. Moj otac kao njegov jedini sin, a ja njegov oponumoćenik doznali smo za to kao što rekoh tek prošle godine. Iz ugovora se vidi da je on sastavljen 2003. Kako bi mi htjeli provesti ostavinski postupak u RH i pošto moj djed nema druge imovine više ostaje nam samo ovaj ugovor kao neka nada. Trenutno je sve uknjiženo na M. Fiorenta to sam sve provjerio. Isto tako nisam nigdje mogao pronaći da je ovaj ugovor tipa protivan Ustavu RH. Ostaju dvije stavke – prislini propisi i moral društva, ikakve nade ovdje?? Posebno bih naglasio da se pogleda članak 1. gdje darovana nekretnina npr. nije uopće opisana, ili je samo dovoljno navesti česticu? Zatim članak 4. koji je po meni smiješan. Dakle da polovica nekretnine u 2003. godini u kući od 120 kvadrata vrijedi 5 soma eura??? Uostalom tko je to vještačio ? Također mislim da članak 7. možda ima nekih nejasnoća. U svakom slučaju, molim Vas ako netko ga može pogledati i ako ima ikakav realan zakonski osnov da to tužbom idemo pobijati da mi to malo objasni. Kad mislim objasni, ne ništa oko trajanja procesa ili parnice već samo taj ZAKONSKI TEMELJ koji eventualno ovo može pobiti. Unaprijed hvala! sken popovi_ 3.pdf
  7. Pozdrav svima! Ovo mi je stvarno HITNO i molim sve za pomoć. Naime, ovdje skenirani ugovor o darovanju privatnom tužbom želim pobiti. Jasno mi je da su svi rokovi za to prošli, problem je što sam i sam tek nedavno doznao za ovaj pravni akt. Ostaje mi NIŠTETNOST ugovora bez zastare kao jedini put. Ovdje je moj djed svome bratu darovao kuću i pašnjak. Sve ovjereno kod javnog bilježnika. Moj otac kao njegov jedini sin, a ja njegov oponumoćenik doznali smo za to kao što rekoh tek prošle godine. Iz ugovora se vidi da je on sastavljen 2003. Kako bi mi htjeli provesti ostavinski postupak u RH i pošto moj djed nema druge imovine više ostaje nam samo ovaj ugovor kao neka nada. Trenutno je sve uknjiženo na M. Fiorenta to sam sve provjerio. Isto tako nisam nigdje mogao pronaći da je ovaj ugovor tipa protivan Ustavu RH. Ostaju dvije stavke – prislini propisi i moral društva, ikakve nade ovdje?? Posebno bih naglasio da se pogleda članak 1. gdje darovana nekretnina npr. nije uopće opisana, ili je samo dovoljno navesti česticu? Zatim članak 4. koji je po meni smiješan. Dakle da polovica nekretnine u 2003. godini u kući od 120 kvadrata vrijedi 5 soma eura??? Uostalom tko je to vještačio ? Također mislim da članak 7. možda ima nekih nejasnoća. U svakom slučaju, molim Vas ako netko ga može pogledati i ako ima ikakav realan zakonski osnov da to tužbom idemo pobijati da mi to malo objasni. Kad mislim objasni, ne ništa oko trajanja procesa ili parnice već samo taj ZAKONSKI TEMELJ koji eventualno ovo može pobiti. Unaprijed hvala! sken popovi_ 3.pdf
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija