Jump to content

Derkylides

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da nadovežem svoje pitanje na ovu temu; moderatori će ju razdvojiti ako ocijene da za to postoji potreba. Pitanje je sljedeće: kao poslodavac, što zakonski smijem tražiti od kandidata za posao, a vezano za njegovu/njezinu kaznenu/prekršajnu prošlost i sadašnjost? Očito smijem zatražiti uvjerenje o nekažnjavanju, ali ono mi ne govori jako malo - osoba je mogla jučer izaći iz zatvora a uvjerenje o nekažnjavanju će biti čisto. Također znam da izvod iz kaznene i prekršajne evidencije ne smijem tražiti (niti ga osoba može dobiti osim za potrebe poslova u inozemstvu). Postoji li neki drugi dokument koji mogu legalno zatražiti koji bi mi pomogao s uvidom u eventualna protuzakonita ponašanja kandidata za posao? Također, uzevši u obzir konfliktne informacije na koje nailazim, postoji li trenutno jedinstveno uvjerenje o nekažnjavanju ili ne? Navodno sada postupak traje 8 dana - znači li to da se podaci dobivaju iz jedinstvene evidencije za RH, odnosno da više nema mogućnosti da postupak u tijeku na jednom sudu ostane neevidentiran na uvjerenju izvađenom na drugom sudu? Ima li razlike traži li kandidat uvjerenje prema mjestu prebivališta ili prema mjestu rođenja? Za kraj, vezano za specifične poslove vozača - postoji li neki način za dobivanje uvida u "čistoću" povijesti vožnje kandidata? Unaprijed hvala.
  2. Hvala na odgovorima. Pauk neće doći, to je provjereno. Privatne vučne službe nemaju odgovarajuća vozila, koliko mi je poznato, a mislim da se automobil ne može povući da se ne riskira stvaranje neke štete za koju bih onda ja bio odgovoran. Znači nema nikakvih pravnih mehanizama, jedino što mi ostaje je ugradnja fizičke zapreke?
  3. Pozdrav svima; moje pitanje je sljedeće: ukoliko sam ja (kao pravna osoba) vlasnik parkirnog mjesta u podzemnoj garaži i to mjesto je numerirano i označeno kao moje, a na njega se uporno parkira vozilo koje na to nema pravo, postoje li zakonski mehanizmi pomoću kojih bih mogao sprovesti zabranu parkiranja neovlaštenih osoba na to mjesto? Unaprijed hvala na savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija