Jump to content

happyday

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o starijem gospodinu koji je također bolestan i on planira priložiti papire o tome i o tome kako će morati plaćati najamninu uskoro za stan u kojem živi, ali bez obzira na to njegova financijska konstrukcija je daleko bolja od situacije njegove bivše supruge koja nema apsolutno nikakva primanja. Imaju zajedničko dvoje odrasle djece od kojih je također jedno u potpunosti socijalno ugroženo i nemože financijski pomagati gospođi (a ni sebi).
  2. Trebam savjet. Situacija je sljedeća, gospodin sa relativno dobrom mirovinom već dugi niz godina plaća alimentaciju svojoj bivšoj supruzi koja nema nikakvih primanja, bolesna je i nije sposobna za rad. Ona od primanja dobiva samo od socijalne skrbi za tuđu pomoć i njegu (nekih 300,00 kn). Naime, on se sada želi oženiti i tužiti svoju bivšu suprugu kako bi prestala obveza plaćanja alimentacije. Dali on može dobiti taj slučaj i po kojoj osnovi?
  3. Evo prijavila sam se na natječaj za radno mjesto zapisničarke i očekivala sam poziv na testiranje, no dobila sam dopis da ne ispunjavam sve formalne uvjete natječaja. Sporna je bila moja SSS. A u oglasu je stajalo ovako: – srednja stručna sprema ekonomske, upravne, birotehničke ili grafičke struke, odnosno stečena srednja stručna sprema sa završenom gimnazijom ili drugom četverogodišnjom školom čiji je nastavni plan i program isti ili u pretežitom dijelu jednak nastavnom planu i programu škola u kojima se obrazuju kadrovi za propisane struke. Naime ja nemam ni gimnaziju, ni ekonomsku školu već školu srodnu njima, znači radili smo planu i programu gore navedenih škola. Trebam savjete o tome dali da podnesem prigovor (možda je netko imao slično sikustvo), jer zaista nije u redu...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija