Jump to content

jura999

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je bolje podizati kaznenu prijavu u tijeku postupka ili pričekati kraj sudjenja.Naime javila su se još dva svjedoka koja tvrde da su stajala na istom mjestu gdje i svjedok koji me tereti za prolaz kroz crveno.Kako dokazati ko je lažni svjedok ako svi tvrde da su bili na istom mjestu istovremeno i da li je dovoljan dokaz za podizanje optužbe za lažni iskaz to što taj jedan svjedok koji me tereti tvrdi da je vidio oštečenog na bicikli na drugoj strani ulice a vještačenje koje je proveo sudski vještak i moj privatni dokazuju da je bio na drugoj strani što se vidi po ozljedama i tragovima oštećenja na bicikli,hvala.
  2. Mom djedu je Tisak d.d. uzeo zemlju prije 20 godina koju smo dobili denacionalizacijom.Nudili su mu dionice prije 15 godina koje je on odbio.Vodili smo sudski spor koji je trajao godinama i izgubili ga. Dio zemlje koji Tisak nije koristio smo dobili nazad.Zanima me može li se nastaviti pravna bitka za taj dio koji Tisak koristi i ima li šanse da tražim odštetu.Isti slućaj imam i sa Plodinama koji su se koristili mojom zemljom mada nisu uknjiženi u nju,kad su otišli u stečaj htjeli su prodati zemlju ali je na meni u Zk izvadku pa smo sudski stopirali.Sad je to na tako več 10 godina i ništa se ne dogadja.Kako dobiti svoje nazad?
  3. U moju firmu je bez mog znanja neko došao 2004 godine i dao nekakav papir mom konobaru koji je radio da potpiše jer mu je rečeno da je to telefonski imenik RH i da se ne plača.On je to potpisao i pečatirao iako nije ovlašten osim mene i mog oca niko za potpisivanje ugovora. Nakon 5 godina stiže ovrha i skidaju mi bez najave s raćuna firme 1500 kuna,pa onda opet 400 pa 1200 i tako sveukupno oko 8000 kuna. Ja sam pokušao stupiti u kontakt s tom firmom ali oni ne žele razgovarati ,ja se javljam javnom bilježniku kpji je napravio ovrhe i on mi šalje ugovor koji je na jednom listu nečitak,a dole se vidi potpis mog konobara. Nisu mi poslali nijednu dostavnicu da sam dobio rješenje o ovrsi i nisam ga dobio u ovih 8 godina.Sve sam prijavio Državnom odvjetniku.Kakve su mi šanse za dobijanje slučaja s obzirom da se puno ljudi borilom s ovom prevarom u RH.RAdi se o firmi Gospodarski Informator.Hvala.
  4. Još je jedna nelogićnost u ovom slućaju,ja sam uzeo vještaka koji inače radi za sud o svom trošku da napravi kompletno mišljenje.Vještak ima 30 godina iskustva i jako je dobar.Kad je sve napravio i uzeo rad semafora i moj prolaz kroz semafor došao je do zaključka da je biciklist ušao s lijeve na desnu stranu ceste kroz crveno,jer nije mogao doči do točke udara za tu 1 sekundu,dok je vještak koji je radio za DO napravio vještačenje i on tcrdi da je išao sa desne na lijevu stranu,uprkos trojici svjedoka i policiji koja je u očevidu napisala da je išao sa lijeve na meni desnu stranu,što kako tvrdi moj vještak dokazuju oštećenja na bicikli.Inače je četverotračna cesta i udar se desio na sredini desne trake.Kako se može dogoditi da dva vještaka daju tako različito vještačenje?Hvala.
  5. Postoje još dva svjedoka koji tvrde da su stajali na crvenom dok sam ja prošao,znači dva svjedoka su stajala na crvenom dok sam ja prolazio raskrižjem,i treči svjedok(prijatelj bicikliste)koji tvrdi da se kretao unutar raskrižja kad sam ja prošao. Mene zanima kakva je praksa ako se dokaže da je taj svjedok dao lažni iskaz policiji i medijima na osnovu koje sam ja u medijima i od strane glasnogovornika Mup-a već unaprijed kriv i prije početka sudjenja,a da ne govorim o šteti ugleda i imena(ime mi se provlačilo po medijima i portalima više dana.
  6. Imao sam prometnu u kojoj je sudjelovao biciklist koji je prilikom mog prolaska kroz zeleno vozio biciklu i izletio na pješačkom.Biciklist je poginuo a ja sam odvezen u bolnicu.Nakon toga policija radi očevid i uzima za svjedoka momka koji tvrdi da je sve vidio,i na osnovu njegovog iskaza daje priopćenje novinama i tv kućama da sam jha prošao kroz crveno.Poslije se saznalo da je taj momak susjed i dobar prijatelj poginulog biciklista.Kako mogu tražiti odštetu za nastalu štetu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija