Jump to content

maxx0

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno na odgovoru. Znači mogu za sinov razred napraviti majice sa tiskom (za norijadu) te izdati račun (najbolje na razrednicu) pa ona to bez problema uplati na račun i sve je regularno. Inače, tek sam otvorio firmu prije godinu dana pa mi je to sada novo. Imam još jedno pitanje vezano za predračun i račun. Računi moraju biti pisani po redu (to mi je jasno), a ako pošaljem npr. 5 predračuna i samo mi jedan plati u vremenu valute, ja broj računa (bez obzira na broj predračuna) moram staviti slijedeći broj (npr, plačeno po predračunu br. 35 a račun je sa brojem 31). Čini mi se da sam taj dio dobro shvatio.
  2. Poštovani. imam pitanje vezano za izdavanje računa u d..-u. Naime, zanima me dali je moguće izdati račun (R1) fizičkoj osobi? Ne koristim fiksalizaciju jer ne radim sa gotovinom, do sada sam samo izdavao pravnim osobama račune, ali me zanima dali postoji ikakva mogućnost izdavanje računa fizičkoj osobi? Pošto sam već u nekoliko firmi vidio da izdaju R1 račun na fizičku osobu (bez ikakvih podataka osim ime, prezime i adresa). Dali postoji takva mogućnost (pretpostavljam da uplata treba biti isključivo transakcijskim računom) a ne gotovinom na ruke, ali dali ću kroz knjige moći provesti taj račun? gledao sam dosta tema, ali nigdje nisam našao sličnu i sa direktnim pitanjem. Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.
  3. Pozdrav, imam jedno kratko i nadam se jednostavno pitanje (za sve koji se razumiju u pravo). Naime, imam ovrhu (kao privatna osoba) a ovih dana bi trebao naslijedit tvrtku tj. vlasnistvo u firmi (znaci ne bi bio zaposlen, samo vlasnik d..-a) i naravno mjenjala bi se platna lista u banci. Sada mene zanima da li moze firma odgovarati za moje privatne dugove? Tocnije, da li se moze moja ovrha kao privatnoj osobi prenjeti na firmu i od nje ovrhovoditelj traziti naplatu duga. Nadam se brzom odgovoru, unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija