Jump to content

brann

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je brann objavio

  1. Poštovani,

     

    Zanima me jeli moguće napraviti promjenu posjedovnog stanja određene čestice.
    Situacija je ovakva, moj pok. djed je kupija određenu nekretninu, od osobe koja je upisana u katastru, djed je umra, a nasljedila su ga dva sina, ta kupljena čest.zem. je navedena u rješenju o nasljeđivanju. Zanima me samo promjena katastarskog stanja kao dokaz pravnog interesa za prijavu za neke natječaje za OPG.

    Znači od dokumentacije, imam kupoprodajni ugovor, rješenje o nasljeđivanju i to je to. 

    Zemljišnoknjižno stanje ne odgovara katastarskom.

    Lp,

     

  2. Pozdrav,

     

    Prema starom ugovor koji mi je trajao do 1.9.2016 god imao sam pravo na 20 dana godišnjeg. Sad prema novom ugovoru s novim poslodavcem imam pravo na 30 dana godišnjeg. 20 dana godišnjeg sam iskoristija, pa se sad pitam jeli mogu u tijeku ove godine iskoristiti tih 10 dana?

     

     

    Zahvaljujem na odgovoru

  3. HITNO. Ja sam inače diplomirani pravnik a dobia sam kao posebni dio graditeljstvo jer sam u prijavi napisao da donosim rješenja u upravnom postupku prvog stupnja o zadržavanju nezakonito izgrađene zgrade. O graditeljstvu nemam pojma, i hoce li me pitati šta iz graditeljstva jer o tome stvarno nemam blage veze na posebnom djelu ispita?????

  4. Položila sam državni sad u subotu pa da pomognem što se tiče posebnog dijela. Ja sam magistra prava i pisala sam posebni dio iz dijela opća uprava-opći i ostali poslovi.

     

    Bila su tri pitanja:

    1. Izradi akt s proizvoljnim informacijama vezano za svoj program stručnog osposobljavanja. Tu sam izradila akt kao što sam ga radila na poslu.

    2. Kako se rukovodi sa predmetima u pismohrani?

    3. Čemu služu knjiga pismohrane?

     

    Kao što se vidi, jedna izrada akta i dva pitanja iz uredskog poslovanja. Na usmenom dijelu sam dobila još par pitanja iz uredskog i to je bilo to, vrlo lagano.

     

    Djevojka sa sss koje je bila u mojoj grupi i isto imala posebni dio iz opće uprave imala je ista pitanja. Tako da mislim da pitanja nemaju veze sa spremom koliko sa dijelom iz kojeg pišete posebni dio.

     

    Ćao, je mi moreš reći šta si u Prijavi DSI napisala, koje predmete na poslu radiš i tako, jer ja se nadam da je to povezano s sadržajem DSI.

  5. Jeli moguća izmjena po službenoj dužnosti prvostupanjskog tijela(općine)u postupku ozakonjena nezakonito izgrađene zgrade nakon saznanja novih činjenica i dokaza. Riječ je o tome da je meni prvi rješenjem koeficijent lokacije bio 3 a sad je 5??? I na teljemu kojeg članka zakona je to?

  6. Naime, prije neki dan dobia sam obvezni prekršajni nalog zbog parkiranja na kolniku koji je označen za odvijanje prometa javnog gradskog prijevoznika.

     

    U izreci prekršajnog naloga navedena je kriva registracijska oznaka, dakle moji podaci su točni van te registracije. Sad me zanima jeli mogu podnijeti prigovor, tražeci da Sud odbaci taj prekršajni nalog?

  7. Točno.Ne može te odjavit jer već znaju tko je podstanar a tko nije tako da podstanar ne može odjavit vlasnika.

    Po nn.ti puta su odjave zaboravili dobro obrazložit vodeći se time da će svaka osoba to napravit za sebe u zakonskom roku.

     

    Oprosti što sam možda toliko zamoran al jako mi je to čudno. Danas ti više ne treba za prijavu nekog na svojoj adresi ni vlasnički list niti ugovor o najmu stana, samo odeš s tom osobom na policiju i daš suglasnost da ta i ta osoba živi na toj adresi. Primjerice da danas nekog tako prijavim kako ga mogu odjaviti i postoji li opravdana bojazan da ta osoba mene odjavi s mog prebivališta(moje kuće, ne zanima me naknadi postupak, pa da ja donosim vlasničke listove i ostale stvari da dokazujem da tu živim)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija