Jump to content

kristina8

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Pokušat ću nagovoriti cure. I ja se nadam da će je to iskustvo trgnuti, ali također sumnjam.
  2. Hvala Vam na odgovoru, g. Matrix. Inače, ovaj Vaš citat lijepo opisuje današnju situaciju kod JB. Dakle, u Fini smo podignuli Rješenje o ovrsi koje je sjelo na naplatu, na kojemu piše i ime odvjetnik i ime JB. Međutim, JB tvrdi kako on to rješenje nije poslao!!! A i datumi su interesantni. JB je primio od odvjetnika rješenje 27.11.2009. Rješenje postaje pravomoćno i ovršno 06.05.2010., i to JB potpisuje 14.05.2010. Fina prima pravomoćno rješenje 23.07.2013.!!!!! Najljepše u svemu tome je što odvjetnika ne možemo dobiti! Nitko se ne javlja niti na kućni, niti na mobitel!! Niti sada, niti prošle godine. Jer smo i prošle godine dobili informaciju da bi neke ovrhe mogle biti kod njega, ali čovjeku ni traga ni glasa.... Welcome to the Twilight Zone! JB je na kraju zaključio da je najvjerojatnije sve to vratio odvjetniku. A možemo li nju tužiti za povrat novaca? Ipak je ona vlasnica stana od trenutka nastanka dugova? Makar zbog osobne zadovoljštine i nekakvog poštenja. Smatram da svatko treba plaćati svoje dugove - ni više, ni manje.
  3. Sad kad sam već registrirana na ovom forumu, da vidim mogu li kako pomoći drugima. Naime, postoji jedna hrvatska internetska stranica na kojoj, mahom mlade djevojke, razmjenjuju/prodaju stvari. Radi se po principu e-baya, samo što se u principu "posluje" sa starim, ali još uvijek nosivim stvarima. Stvar je u tome što postoji jedna cura od 16 godina, koja redom vrši prevare na toj stranici. Princip je jednostavan: otvori profil, stavi stvari na prodaju, dogovori prodaju, druge cure joj uplate (ali na tuđi račun), a ona tu stvar nikada ne pošalje. Kada ju administratorica blokira, samo otvori novi profil s novom e-mail adresom. Neke cure su se pomučile i otkrile su o kome je riječ. Ima 16 godina, dolazi iz ugledne obitelji (čitaj: tata direktor, ona pohađa privatnu školu, novac nije problem), a uplate su joj djevojke vršile na tuđe tekuće račune. Uspjele su nabaviti od jednog dečka (koji joj je ustupio tekući račun) ispis poruka. Cura ne da se ruga kako su ove glupe, nego se još i hvali svojim uspjehom! Pokušale su one i roditelje zvati, ali tu je bilo prijetnji i svačega. Zato su neke ustuknule Pravno gledajući, a s obzirom na to da ima 16 godina, da je nekoliko cura prevarila i ukupni iznos doseže cca 3000,00 kn, što poduzeti? I je li se uopće pametno miješati? Znam da se može anonimno prijaviti DORH-u, ali nisam sigurna hoće li biti zainteresirani za to i koji je postupak. (Ja NISAM oštećena strana u tome, ali mi je žao drugih cura.) Čitajući te poruke, ne bu ona tako brzo stala s time.... (Čitajući te poruke, čovjek se zapita kamo ide naše školstvo - odgovorno tvrdim da je nepismena i da ne zna složiti jednu suvislu rečenicu!)
  4. Poštovani, prvo se ispričavam ako je tema u pogrešnom forumu. Nadam se da će je moderatori premjestiti ako sam pogriješila. Situacija je sljedeća: Otac je 2004. godine iselio iz stana koji je imao u suvlasništvu sa svojom bivšom suprugom. Stan je darovnim ugovorom prenio na svojeg (u to vrijeme maloljetnog) sina. Nisam sigurna je li gospođa to upisala u gruntovnicu, ali postoji darovni ugovor ovjeren kod javnog bilježnika. Odkada je on iselio iz tog stana, nije plaćen niti jedan jedini račun. I sada stižu ovrhe na njegovo ime. Jedna ovrha se naplatila 16.03.2012. godine, a druga je trenutno aktivna. Na one ovrhe koje su mu došle na novu adresu, žalili smo se. Moja pitanja glase: - Je li pametnije pisati Tužbu za povrat stečenog bez osnove ovrhovoditelju, ili privatno tužiti bivšu suprugu za povrat sredstava? Naime, po savjetu jedne prijateljice pisali smo tužbu za povrat sredstava od stvarne vlasnice stana, ali čitajući ovaj forum nekako mi se čini da to i nije bio najpametniji potez. Naravno, od poziva za sud - ni traga ni glasa. - Je li istekao neki rok za tužbu, s obzirom na to da je prisilna naplata izvršena u ožujku 2012? - Ako je išta od toga izgledno, na koji članak kojeg zakona se trebamo pozvati? - Postoji li neki način kako stopirati/pauzirati/stornirati (iako sumnjam) ovu aktivnu ovrhu, ili da ju jednostavno otplatimo, pa onda tužimo? Inače, trenutno stižu ovrhe od Toplinarstva, a ova je konkretno za dug iz 2009. godine, i nije primio na kućnu adresu nikakvo rješenje o ovrsi. Sutra će ići kod JB po neki dokaz o urednoj dostavi. Jesu li JB dužni na zahtjev dati taj dokaz? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Kristina
  5. Hvala na odgovoru. Tako ćemo i učiniti. Što se tiče jedne ovrhe koja je naplaćena s njegovog računa, postoji li šansa povrata sredstava tako da tužimo bivšu suprugu, ili bi to bilo nepotrebno bacanje novaca na odvjetnike i na sud?
  6. Zaboravila sam napomenuti kako postoje dokazi da on nije niti bio vlasnik nekretnine za vrijeme nastanka duga, niti je bio prijavljen na toj adresi
  7. Pozdrav, iskreno se nadam da će mi netko pomoći razrješiti nastalu kompliciranu situaciju. Dakle, moj otac je nakon razvoda iselio iz zajedničkog stana, darovnim ugovorom je poklonio stan sinu koji je ostao živjeti s majkom. Problem je u tome što on prilikom iseljenja nije odjavio račune sa svog imena. Dotična gospođa 10 godina nije platila niti jedan jedini račun (osim HEP-a, naravno, ali to vam je jasno) i sada su počele stizati ovrhe i blokade računa, i druge beštije! Na neke smo se žalili, ali čeka se sud. Za one koje nije primio (jer mu uporno šalju na staru adresu) sazna kada mu blokiraju račun. Meni je jasno da se je sam doveo u takvu situaciju, i svugdje u općim pravilima poslovanja piše kako se prilikom iseljenja bivši vlasnik mora odjaviti i prijaviti novog. Međutim, postoji li ikakva šansa tužbe prema bivšoj ženi za naknadu dugova? Ili bilošto da se vrate ti novci? Kao što sam rekla, ove žalbe koje smo pisali vjerojatno još nisu ni pročitane, a nove ovrhe samo padaju kao kiša iz kabla. Molim pomoć.... P.S. ako ima neki dobar odvjetnik koji bi se pozabavio time, ili imate nekoga za preporučiti, slobodno mi javite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija