Jump to content

irsada

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Nedavno sam kupio parcelu u centru jednog mjesta za gradnju objekta mješovite namjene. Veličina parcele je nekakvih 500m2 (sasvim zadovoljavajuća kvadratura, međutim problem koji mi se javlja je taj što se parcela sužava na dijelu na kojoj je namjenjen ulaz s postojeće prometnice. S jedne strane mi se nalazi zgrada koja je udaljena metar od međe pa se po prostornom planu trebam udaljiti 6 m od susjedne građevine. S druge strane mi se nalazi susjedova parcela. pa se i tu javlja problem međe. Postoji mogućnost da se objekt izgradi na međi ali bi u tom slučaju ostao bez otvora s te strane što je veliki problem jer je gradilište dosta dugačko. Zanima me da li postoji mogućnost kupnje dijela susjedove parcele, i pripajanje postojećoj. Susjedova parcela je nekih cca 200m2 uz moju (B×L=10×20 m) koja je ne izgrađena. gledano na ukupnu parcelu na kojoj mu je izgrađenost nekih 55% na tom dijelu nije moguća gradnja ali bi u slučaju prodaje ostao gotovo bez dvorišta. Da li postoji mogućnost da grad ne dozvoli kupnju odnosno parceliranje njegove parcele. Ukoliko je to situacija postoji li mogućnost da se na neki način kupi parcela i u konačnici upiše na svoje ime, te dobije potreban širina za gradnju objekta. Unaprijed se zahvaljujem na odg.
  2. Poštovani, imam pitanje vezano za najam gradskog prostora za postavljajne terase ugostiteljskog objekta. Otvorio sam ugostiteljski objekt i planiram tražiti od grada da mi iznajmi dio javne površine za najam kako bih mogao postaviti terasu. Nedavno sam dobio informaciju da je taj prostor vatrogasni put i da najvjerojatnije grad neće htjeti (moći) iznajmiti. Zanima me postoji li način da se ipak iznajmi prostor obzirom da bi se postojeća terasa lako mogla ukloniti i obzirom da u kompleksu oko zgrade postoje dva kafića koja imaju terase. Da ne spominjem da se požarni put normalno koristi kao parkiralište za stanare. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru, Lp
  3. Pozdrav, Imam pitanje vezano oko oduzimanje imovine. Roditelji su mi kupili nekretninu koji glasi na moje ime, ali je plaćen njihovim novcem, iako to nije nigdje navedeno. Kupljena nekretnina stavljena je na moje ime tako da sam ja sad jedini vlasnik nekretnine. Postoji li mogućnost da netko od roditelja u slučaju razvoda zakonski polaže pravo na nekretninu, jer je ja sam financijski ne bih ni mogao kupiti ili je to sad samo moje i nitko nema nikakvih prava osim mene. Također me zanima ukoliko mi baka ostavi nešto, a još je živa, dali netko od drugih članova obitelji ima pravo žalbe. Baka ima sina i kćer, dok sam ja unuk s očeve strane. Unaprije se zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija