Jump to content

survivors

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pogrešno si me razumio. "Ipak ovo nije sudnica" odnosilo se na nešto slobodnije izražavanje i spominjanje bijega u Afriku. Dobri ste, vaša pravnička fraza "pokopat će ga" stoji, samo mi je malo grubo zvučala. Valjda smo viki25 pomogli, mada nije isključeno niti da nas čovjek sve skupa dobro zafrkava.
  2. Sivko i G-man ne pokapajte živog čovjeka. Ljepše i bliže istini bi bilo reći odvesti će ga u zatvor(ako) što i ne mora biti tako loše. Nisam pravnik pisao sam mu iskreno i sa namjerom umanjivanja iskazanog straha od zatvora. Vidljivo traži pomoć, po svemu sudeći nema odvjetnika kad postavlja takva pitanja i nije okorjeli "kriminalac, mafijaš". Ne znam da li je ono "bez pretjerivanja" upozorenje na kršenje nekog pravila foruma? Ipak ovo nije sudnica. Što se tiče raspoređivanja, kao misliš to ne ovisi o njemu? Čak i da dobije Lepoglavu svojim ponašanjem može utjecati na premještaj u neku blažu ustanovu. Dalje, recimo, meni netko razbije prozor na autu i ukrade torbu. 100m dalje uhvati ga policija i privede po službenoj dužnosti. Ne moram od počinitelja tražiti obeštećenje. I to može ovisiti o njemu, može barem pokušati. Dragi viki25, što je tu je. Želim ti uvjetnu kaznu, ako postoji ikakva osnova za nju, ako pak odeš u zatvor, ništa strašno. Druže sretno, sve će to proći . Usput, G-man danas sam postupio po tvom savjetu. Sigurno bih još neko vrijeme odugovlačio da nije bilo tebe. Hvala još jednom
  3. Daj bože da mu se želje ostvare. Naravno da se radi o nagađanju mogućeg razvoja situacije, koji je složiti će te se vrlo vjerojatan. Dobro je biti realan.
  4. Ne zamjeri, prvo si me dobro nasmijao. Što želiš? Od suda, kako institucionalnog tako i od onog žrtava svojih djela se ne možeš izvući. Zanima te kako se izvući od "strašne" kazne zatvora. Nisam vičan pravu no dobro pretpostavljam (G-man)kako državno odvjetništvo neće biti zainteresirano za dogovore i nagodbe vezano uz tvoj slučaj. Preostaje ti bijeg u neku manje poznatu afričku zemlju gdje ćeš pričekati nastupanje zastare. To podrazumijeva logistiku i kontakte koje vjerojatno nemaš, dakle ništa. Zatvor je izgleda neizbježan. Ima to i dobrih strana, ako si bio na kakvim drogama, alkoholu..skinuti ćeš se, na koncu ni na takozvanoj slobodi ti očito nisu cvale ruže. Izolacija i odmak imaju i pozitivan potencijal. Kažeš da si oženjen. Bilo bi dobro kad bi supruga ostala uz tebe, redovito ti dolazila u posjetu. To bi ostavilo dobar dojam. Gledaj kako da za izdržavanje kazne dobiješ neki blaži zatvor, poluotvorenog tipa. Ako možeš obešteti oštećene, ako ne barem im se iskreno ispričaj i nadaj se da neće protiv tebe pokrenuti dodatne privatne tužbe što bi moglo imati neugodnije posljedice od toga što ti država odredi. Malodobna djeca i obitelj su dobar razlog za uvažavanje molbe za uvjetni otpust (po mom mišljenju). Na žalost, osobe tvojih godina bi trebale biti najveći resurs društva, ne problem. Zašto je to često tako krivo je i društvo koje je ne rijetko beobzirno i licemjerno. Sretno!
  5. G-man, hvala na korisnom savjetu. Ljudi iz Umijeća življenja pokazuju već dosadnu ne darovitost kad treba nauditi bližnjem drugačijeg mišljenja. Nema ništa inovativno niti u samodopadnoj propagandi kojom hvale velikog vođu i njegovo carstvo, to je toliko iracionalno da postaje smiješno. Svakako bi bilo dobro da se na tom mutnom "duhovnom" tržištu gdje se vrte veliki novci, a popustima, akcijama i nerealnim obećanjima nudi sve i svašta što ljudima može upropastiti život uvede reda.
  6. U Hrvatskoj djeluje udruga "Umijeće življenja" koja prodaje upućivanje u određene blagotvorne tehnike i širi učenje kontroverznog indijskog gurua Sri Sri Ravi Shankara. Više polaznika njihovih tečajeva imalo je izuzetno lošu reakciju te je svoje teško stanje jasno povezalo sa primljenom tehnikom. Radi se o Sudarshan kriyi, 20-tak minutnoj vođenoj hiperventilaciji koja se pušta kasetofona. Snimka glasa njihovog učitelja koji vodi hiperventilaciju zaštićena je patentom! U udruzi odbijaju i pomisao da bi tehnika koju prodaju mogla biti uzrokom zdravstvenih problema i dalje ju reklamiraju kao poseban, jedinstven "lijek za sve". Kako su zdravstveni problemi nekih polaznika ozbiljnije prirode žele izvršiti vještačenje tehnike kojim bi se utvrdila moguća šteta po zdravlje. Sama udruga ima obilježja religijskog kulta, no pojavili su se pojedinci koji su spremni ustupiti zaštićenu snimku u svrhu medicinskog vještačenja. Dakle više osoba smatra kako je primanje Sudarshan kriye izuzetno loše utjecalo na njihovo zdravlje, došli su u posjed sporne tehnike (lijeka) te traže vještačenje kojim bi se utvrdila moguća veza između tehnike i zdravstvenih problema. Udruga odbija odgovonost. Je li moguće izvršiti vještačenje tehnike (snimke) čije se posjedovanje pošto je patentirana smatra ilegalnim, a ustupljena je na diskretan način i u dobroj volji. Pravna zavrzlama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija