Jump to content

pravnica_Ri

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je pravnica_Ri objavio

  1. znači, prigovor može ići iako sam platila kaznu? ili da kaznu ne platim ipak dok ne dobijem riješenje od suda što je s tom mjerom?

    i mogu li u prigovoru citirati zakon, pa se pozvati na to da se takva mjera izriče kad postoji opasnost za promet, a ja kao neka koja nikada nisam s policijom i kaznama imala problema, smatram da nisam opasna za promet.

  2. Pozdrav, može pomoć, hitno je? :moli:

     

    Jučer sam dobila prekršajni nalog jer sam skrenula u jednosmjernu ulicu u krivom smjeru, možda nekih 10ak m, zaista nisam išla dalje, a nisam se stigla vratiti unazad (nije bilo nikoga na cesti) jer je kao za vraga policijski službenik prelazio cestu.

     

    rezultat je kazna od 2000kn i zabrana upravljanja vozilom 3mj i 3 neg boda. Kaznu planiram platiti sutra, i to 2/3, no vozačka mi zaista treba.

     

    vidjela sam da su i drugi postavljali takva pitanja ali htjela bih pomoć u konkretnom slučaju.

     

    MOGU LI istaknuti PRIGOVOR sudu ili policiji (kome?) da mi ukinu tu mjeru ili je barem smanje na 1 mj?

     

    Nikad prije nisam bila kažnjavana, niti vozila u alkoholiziranom stanju, nemam niti jednu opomenu. Jučer mi policajac nije dao da platim na licu mjesta a nije mi htio dati niti prvu opomenu već mi je odmah zaljepio kaznu. :-(

     

    Inače sam student, nemam nikakvih samostalnih sredstava, ali nije ga to baš previše diralo...

     

    Hvala unaprijed na pomoći!

  3. Radi se o tome da je donesena drugostupanjska presuda kojom je potvrđena prvostupanjska presuda, a u čijoj je izreci nastala pogreška u pisanju, te je stranka tek sada, nakon pravomoćnosti, zatražila ispravak presude. Ima li stranka pravo na to, nakon pravomoćnosti?

  4. Pozdrav,

     

    Zanima me informacija u kojem je roku moguće tražiti sudski ispravak presude, s obzirom da u presudi postoji očigledna greška glede namirivanja troškova. Protivna stranka 2 godine nije reagirala, do ove godine, pa me zanima postoji li negdje propisani zakonski rok ili se ispravak presude odnosi kad god se uoči pogreška u imenima, brojevima, i sl., prema čl. 342 ZPP.

     

    Treba mi odg HITNO, hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija