Jump to content

Beatrice Portinari

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mah, vidjet ćemo hoće li mi druge obveze u školi (i privatno) dozvoliti da privedm raspored kraju, budući sad to radim čisto rekreativno. zanima me još nešto: što znači preraspodjela radnog vremana iz članka 47., stavak 11, Zakona o radu, odnosno, kako bi se ta preraspodjela mogla primijeniti u mom slučaju, budući da je moj 40 satni radi tjedan sastavljen od 20 sati neposrednog rada u nastavi i 20 sati koji otpadaju na ostale poslove (pripreme, razrednički poslovi i sl.)?
  2. naravno da sam probala s kolegama naći zamjenu (iako to nije bio moj posao; čak sam si instalirala i program za slaganje rasporeda pa sad sama doma, povremeno, kad mi se da, čisto iz "gušta" malo ukucam nešto, tek toliko da samoj sebi dokažem da je moguće i izvedivo). međutim, sad je raspored složen tako da doista ne ide. na žalost.trebalo bi se mnogima štošta mijenjati da se meni porihta. toga sam svjesna. ono što mene zanima je kako to da staničarka dobije zamolbu da mi složi bolji raspored od ravnateljstva i tajništva i zamolbu od mene, a ne ispoštuje zamoljeno već napravi totalno, ali apsolutno suprotno od zamoljenog i nju se zbog toga ne pošpota i ne zamoli da ponovno napravi ono što je prije, u startu, zamoljena učiniti i nije adekvatno napravila...i sad jasno da je teško nešto porihtati, jer ako pomakneš jednoga, svima se pomiče. no to nije tema ovog pitanja. mene je samo zanimalo kome bih se još potužila i isposlovala ono što se u startu moglo bezbolno izvesti, u slučaju da članovi Školskog odbora ipak odbiju moj pisani prigovor? a znam da je moguće i izvedivo napraviti mi ono što sam molila jer sam već imala rasporede puno bolje od ovoga, npr.kad mi je prvo dijete imalo godinu dana pa sam se vratila na posao, a recimo, onda nisam imala nikakvih zamolbi niti zahtjeva, sami su mi složili lijepo. mislila sam da je to iz neke ljudske uviđavnosti...
  3. pa normalnim tonom smo i razgovarali. s time da sam se ja svih naših dogovora držala, a Škola nije. pa sam sad ogorčena. ne zbog sebe. već zato jer će zbog moje lakovjernosti i naivnosti patiti moja beba. ni zbog čega drugoga. ne vjerujem da se od 64 zaposlenika nije moglo meni izaći u susret, ako je to bio uvjet da odustanem od stanke za dojenje. ako je to bilo nemoguće i neizvedivo (a nije, jer sam vidjela raspored koji je imala kolegica prije, koja me mijenjala), zašto onda obećavati, od strane poslodavca da se to može? a može se, vjerujte mi . slažem se da je udaljenost mjesta stanovanja moj problem, ali nije isto srcu kad mora napraviti 110 km radi samo 2 sata, jer na posao se doći mora, za 5 minuta ili za 5 sati nastave. samo velim da je lakše onda nekome tko stanuje bliže staviti da radi 2 sata, bit će presretan. hvala na odgovoru :*. vidim da je ovo situacija "puj, pik, ne pali"....
  4. hmm, zar nitko ne zna odgovor ili odgovora nema ili sam previše zakomplicirala pitanje ili jednostavno nemam nikakvih prava?
  5. radim u školi i majka sam djeteta starosti 11 mjeseci. vratila sam se na posao s djetetovih 6 mj., a suprug je nastavio koristiti roditeljski dopust. pokrenula sam postupak za stankom za dojenje, na koju imam zakonski pravo do djetetove 1. godine života. od škole i ostalih sam dobila sve dozvole i suglasnosti, međutim par dana prije povratka na posao škola me pozvala na razgovor te su me zamolili da ipak razmislim i odreknem se stanke za dojenje jer sam se na posao vratila početkom svibnja pa nema smisla da se sad svima za tih mjesec i pol mijenja raspored. u zamjenu su mi ponudili da će mi u rujunu složiti raspored sati kakav želim, budući da i dalje dojim dijete te da stanujem 55 km od mjesta rada. na to sam pristala i stopirala kod HZZOa cijeli postupak. po završetku školske godine ravnateljica, tajnica i ja smo staničaku izvijestili o mojim željama (da ne dolazim na prve jutarnje sate i na zadnje popodnevne sate) da bi mi satničarka od 5 radnih dana složila da 4 dana dolazim na prve jutarnje sate (odnosno ostajem do zadnjih popodnevnih sati). od tih 4 dana 1 dan radim ukupno 110 km zbog samo 2 školska sata i to prva dva ujutro, odnosno zadnja 2 poslije podne u slijedećem tjednu. na moj usmeni prigovor rečeno mi je da se drugačije nije dalo, da jednostavno nemaju koga (od 64 zaposlenika!) staviti da dolazi na prve jutarnje sate (odnosno da ostaje do zadnjih sati) te da ili si sama probam vidjeti mogu li se s kojim kolegom zamijeniti ili neka radim po takvom rasporedu. uložila sam prigovor na raspored službenim, pismenim putem i ravnateljici i školskom odboru, ali me zanima, ako slučajno odbiju moju molbu za prilagođavanjem rasporeda mojem djetetu kojega dojim (da ga ne moram ujutro buditi ranije od njegovog redovnog ritma buđenje i da me ne mora čekati duže budno da bih se u večernjim satima vratila s posla i podojila ga), štiti li mene ikako i na koji način Zakon kao majku djeteta mlađeg od 3 godine te na koje više instance da se obratim??? imam li ja pravo po nekom Zakonu (ako već ne po nekim ljudskim linijama) pravo na prilagodbu rasporeda zbog objektivnih razloga? škola ujutro počne u 7 (budim se u 5, budim dijete prije 6 da bih oko 6 otišla na posao), a popodne završava u 19h, dolazim doma u 20h i cijeli mi se ritam hranjenja i odlaska na spavanja produljuje za barem sat vremena. dijete se inače budi u 7, a odlazi navečer na spavanje u 20h.
  6. prije cca 4 mjeseca kad je moj suprug podnio zahtjev za roditeljskim dopustom, djelatnica HZZOa koja se time bavi rekla nam je da otac nakon korištenja roditeljskog dopusta 3 mjeseca neprekinuto stiče pravo na još dodatna 2 mjeseca po isteku 180 dana (cca 6 mjeseci) roditeljskog dopusta, ali i da ta 2 dodatna mjeseca može koristiti i majka do djetetove 8 godine života, ukoliko otac ne želi koristiti svih 8 mjeseci. međutim, načula sam da se od 1. 7. tj., s ulaskom HR u EU neka pravila igre mijenjaju pa je najbolje otići pitati na HZZO direkt što se točno promijenilo( čula sam da se ti dodatni mjeseci neće moći koristiti do 8 godine djetetova života već odmah, ali ne baratam provjerenom informacijom).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija