Jump to content

lela2010

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To znači da je jedini način nalaženja posla, u prosvjeti i općenito u našoj državi, naći jaku vezu i debelo iskeširati određeno radno mjesto. I onda političari pričaju o borbi protiv mita i korupcije, a oni prvi primaju mito- jer točno znam da je u ovom mom slučaju predsednik jedne političke stranke bio plaćen da bi uticao na članove Školskog odbora ( 5 od ukupno 7 članova pripada toj političkoj stranci).
  2. I pretpostavila sam da nema. Sami mi nije jasno čemu onda Ministarstvo insistira na štednji- dotičnoj koleginici će se plaćati dvije mjesečne karte da dođe na posao, a ja živim na 10km od škole. Zašto se bar u takvim slučajevima ne pruža mogućnost žalbe?
  3. Moj problem je sljedeći: profesor sam razredne nastave sa položenim stručnim ispitom. Na teritoriji općine u kojoj živim otvorilo se radno mjesto učitelja. Konkurirala sam na radno mjesto, i kao jedina u općini sa zvanjem profesora razredne nastave nadala sam se poslu. Međutim, u školu je primljen neko ko živi, ne samo na teritoriji druge općine, nego druge županije i to osoba bez stručnog ispita. Od žalbe Prosvjetnoj inspekciji nikada ništa ne bude- natječaj se poništi, raspiše novi i opet ista osoba biva primljena. Interesira me kakva su moja prava i kome se dalje mogu obratiti za pomoć, s obzirom da imam teritorijalnu prednost i prednost stručnog ispita. Dosta mi je toga da zbog političkih veza već godinama ne mogu dobiti posao!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija