Jump to content

Ivan K

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To! Puno hvala na odgovoru! Zaboravio sam spomenuti - oni imaju svog odvjetnika, da li on/a može učiniti nešto po tom pitanju, ili bilo kakva rješenja kanadskog pravnika naše službe baš i neće priznavati?
  2. Hvala na odgovoru ali ono što mi ne znamo jest tko točno njoj u Kanadi može ovjeriti dokument preko kojeg bi ona ovlastila mene da raspolažem njihovom imovinom ovdje, u Hrvatskoj, a da to Hrvatska priznaje. Kod njih je dovoljan potpis, ovdje nije, pa mene zanima tko sve tamo mora potpisati/poštambiljati punomoć, da kada stigne ovamo, MUP i javni bilježnici kažu "ovo priznajemo"?
  3. Pokušat ću objasniti kratko i jasno. Moj je otac dva puta bio u braku. Ja sam mu sin iz prvog braka, dok je u drugom braku dobio dvoje djece. Umro je u trajanju tog drugog braka, oporuke nije bilo, stoga se sva njegova imovina pravno dijeli na četiri dijela, tj. sve dijelimo njegova druga supruga, njihovo dvoje, još uvijek maloljetne djece i ja. Druga supruga mog oca sa svoje dvoje djece živi u Kanadi. Ona je rođena tamo i isto tako je tamo rodila svoju djecu pa su stoga svo troje Kanadski državljani - ALI pošto su za vrijeme trajanja braka živjeli u Hrvatskoj, i ona i njihova djeca također imaju i Hrvatsko državljanstvo. U nasljedstvo nam je ostao motor koji je, znači, u vlasništvu nas četvero: Ja, punoljetan, živim ovdje u Hrvatskoj Supruga mog oca, dvojno državljanstvo (Kanada/Hrvatska) Njeno dvoje malodobne djece, dvojno državljanstvo (Kanada/Hrvatska) Sad, našli smo kupca za motor i svi smo suglasni u prodaji, znači s te strane nikakvog problema nema. Eh, sad, pošto kanadska obitelj mog oca ne može osobno doći potpisati što li već treba da bi se vlasništvo nad vozilom prebacilo sa nas na kupca, ja bih iskreno zamolio nekog, bilo kog tko se već susreo sa time, da me savjetuje što točno ona mora napraviti da se to ostvari? Postoji li način, nekakav dokument, preko kojeg ona može npr. mene opunomoćiti da ja ovdje potpišem štogodtreba u njeno ime? Ako je odgovor pre kompliciran za forum, cijenio bih i informaciju o tome gdje bi mi se bilo najbolje savjetovati u vezi tog... problema - javni bilježnik? odvjetnik? - jer se prvi puta susrećem s takvim, pravnim zavrzlamama i ne znam ništa o tome. Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija