Jump to content

aristotel1980

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da naravno, i ne pomišljam kupovati bez valjane dokumentacije. Zato i pitam kako je moguće - PRAVNO- da netko na ovaj način napravi kuću, ne upište da ju je napravio i tako, ako do toga dođe, izbjegne plaćanje poreza na nekretnine. Dakle hipotetski ja mogu napravit par kuća, ne ucrtat ih i iznajmljivat ljudima i ne platiti ni lipe poreza državi za to, jer država misli da je na tom mjestu livada. Mislim zar nije logično da ako na nekoj površini postoji građevina da se ta građevina MORA ucrtati nekim pravničkim automatizmom? Primjera radi, u dosadašnjoj potrazi za kucama (godinu dana) naišao sam na 14 takvih nekretnina u Slavonskom Brodu.
  2. Pa pokazivao mi je građevinsku dozvolu. Za uporabnu nisam siguran da ima, no kažem nije mi jasno kako se na tako jednostavan način može izbjeći eventualni porez na nekretnine. Znaci li to da ja recimo danas mogu napravit kucu, ne ucrtat ju i time izbjeci eventualni porez, tj. imam nekretninu a kao da ju nemam???
  3. Poštovani, planiram kupiti kuću, međutim odvlači me to što kuća po geoportalu nije ucrtana u katastar, tj. na mjestu gdje je kuća nalazi se u vlasničkom listu upisana livada. Kad sam kontaktirao vlasnika rekao mi je da nije htio ucrtavati kuću zato što se bojao poreza na nekretnine, ali da bi to napravio, platio geodeta, kaže on i stvar bi bila riješena. Riječ je o novoj kući 2010. je građena pokazivao mi je građevinsku dozvolu, mislim da ima i uporabnu (nisam 100% siguran). Može li u toj cijeloj priči biti problema? Mogu li mu vjerovati da će geodet sve obaviti i da je to sve što treba napraviti s obzirom na ovaj zakon o legalizaciji i sve što se događa. Dakle prema ovome ,ako sam dobro shvsatio vlasnik nije podnio zahtjev za legalizaciju jer se boji poreza na nekretnine. Zbunjen sam! Molim pomoć!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija