Jump to content

gitara

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve to stoji, ali na u stvarnosti nađete se oči u oči sa službenicom koja vas "otpili" jer "oni ne komentiraju sudske odluke" umjesto da preispita problem i utvrdi da se radi o kršenju dječjih prava.Kritika sudske odluke ili bilo koje druge odluke svakako bi trebala biti korisna. Učimo u hodu i na ovoj stranici i ne predajemo se .
  2. "Jučer sam doznao da dijete nije upisano u navedeni vrtić jer u njemu nije bilo mjesta (njima je poznata djetetova situacija) te trenutno ne znam gdje mi je dijete!" Upravo sam saznao da su dijete i majka još u Hrvatskoj, iako me ona cijelo vrijeme uvjeravala da su u drugoj državi.Što učiniti? Ne mogu joj ga uzeti jer mu je ona skrbnik, a dijete treba ići u školu.Ne želim raznim scenama dodatno traumatizirati dijete.
  3. Hvala na iscrpnom odgovoru.Jučer sam doznao da dijete nije upisano u navedeni vrtić jer u njemu nije bilo mjesta (njima je poznata djetetova situacija) te trenutno ne znam gdje mi je dijete! Svakako ću već danas otići u CZSS i na policiju obavijestiti ih o razvoju događaja. Bio sam osobno u uredu Pravobraniteljice no njezina mi je službenica odgovorila da oni ne raspravljaju o sudskim odlukama.Toliko o zaštiti djetetovih prava!
  4. Podnesena je i tužba Ustavnom sudu.Sud nije ispitao mišljenje djeteta.Budući da se radi o kršenju dječjih prava obratio sam se Pravobraniteljici za djecu (mailom) no nikakav odgovor nisam dobio.Prije desetak dana, dok je dijete još bilo sa mnom , obratio sam se pismeno Pravobraniteljici za djecu i CZSS s opisom trenutne situacije i s naglaskom na to da se krše prva djeteta,te da je dijete vidno traumatizirano situacijom do te mjere da se javila i regresija u obliku tepanja. Naime, majka ga je u toku ljeta dva puta odvodila s objašnjenjem da ga vodi u drugu državu, ostavljala ga kod svojih roditelja, i naravno, o tome me nije obavijestila.Nikakav odgovor o nadležnih službi nisam dobio.Potrebno je nešto brzo učiniti kako bi dijete moglo krenuti u školu u koju je upisano. Prema zadnjim saznanjima, ono je u drugoj državi i upisano je u vrtić.Trebam li prijaviti majku nekoj od nadležnih službi (Pravobraniteljica, CZSS, policija)jer je odvela dijete bez mog pristanka?
  5. Žalio sam se na odluku Općinskog suda, a konačna odluka o skrbništvu donesena je na Županijskom sudu iako je sud bio upoznat s majčinom odlukom o odlasku( obrazloženje je da se radi o "sređenoj državi") te iako je CZSS stao na moju stranu i predložio da se skrbništvo dodijeli meni.Naime, još u toku sudskog procesa,prije godinu dana, majka je odselila ostavivši dijete kod svojih roditelja bez da me obavijestila o tome. Ja sam tada preuzeo brigu o djeteu, živjelo je sa mnom , a majka ga je viđala i boravila s njim kod svojih roditelja kad je dolazila u Hrvatsku.Dijete sam upisao u vrtić i obavio sve potrebno za upis u 1. razred jer je školski obveznik i upisao ga u školu.Majka ga je uzela 4 dana prije nastave i upisala u vrtić u toj državi!Susreti s djetetom određeni su svakih mjesec i pol dana po 10 dana te praznicima.
  6. Što učiniti kada majka želi odvesti dijete u drugu državu?Ukratko, majka je dobila skrbništvo nad djetetom unatoč tome što se zaposlila u drugoj državi i najavila da će dijete povesti sa sobom te iako je CZSS stao na stranu oca.Ona živi i radi izvan RH već godinu dana.Dijete je za to vrijeme živjelo s ocem, otac ga je upisao u vrtić i u školu jer je po zakonu školski obveznik.U ponedjeljak dijete treba krenuti u 1. razred, ali majka ga u nedjelju odvodi sa sobom.Navodno, upisat će ga u vrtić,Dijete ne poznaje strani jezik, u toj državi nema nikog poznatog i želi živjeti s tatom i ići u školu sa svojim prijateljima iz vrtića i susjedstva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija