Jump to content

Mirja2911

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima. Nebi se željela upuštati u sporove dok sam trudna i naravno dok moje dijete ne navrši godinu dana. Želim iskoristiti svoja prava kao zaposlena majka. Svoju obvezu obavljana djelatnosti ne želim prenijeti na druge, jer i onako želim razriješiti se tog odnosa i obrta nakon što prođe ovo razdoblje. Sa osobom takvih namijera kao što je moja "partnerica," ne želim nastaviti dalje poslovati, ali želim da me pusti na miru dok sam na bolovanju i porodiljnom. No ona prijeti sudskim sporom ukoliko ja dobrovoljno ne isključim iz ortakluka. Mene zanima dali ona meni zakonski išta može dok sam ja na bolovanju i ne želim istupiti iz obrta do daljnjeg? Vadi se na to da naš ugovor ne ispunjava svrhu zbog mog bolovanja-tj. ja ne doprinosim poslovanju....iako mislim da po zakonu ja dok sam na bolovanju, ne sudjelujem u prihodima i rashodima obrta. Naš ugovor o ortakluku je standardni, potpisan na neodređeno vrijeme. Brine me to što sam dobila pismo od njenog odvjetnika, već ako se on upušta u to mora imati neku dobru osnovu.
  2. moje mirovinsko i zdravstveno osiguranje je preko zajedničkog obrta u kojem sam ja suvlasnica. Tj. zdravstveno osiguraje kao samostalna obrtnica.
  3. Ona nije moj poslodavac niti ja njezin. Ona je otvorila obrt kojemu sam ja pristupila ugovorom o ortakluku, tako da su naša prava na obrt 50/50. Ona sad želi da ja potpišem sporazumni prekid, jer navodno ne ispunjavam svrhu ugovora - ne doprinosim firmi - jer sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. U protivnom prjeti sudskim postupkom. Unaprijed zahvaljujem na Vašoj pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija