Jump to content

porga3

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je porga3 objavio

  1. Ovi komentari nisu baš u redu. Prvih godina sam pokušavao posjetiti dijete no majka nije dopuštala. Ali nije ništa niti tražila. Sada je dijete postalo punoljetno i samo me potražilo. Budući da sam sumnjao da sam otac predložio sam utvrđivanje očinstva. Dijete je znalo da majka ne dopušta posjete i kontakt je ostvarilo potpuno samostalno. I sada eto.. Molim za savjet.

  2. Novi zakon o državnim službenicima (primjena 1.1. 2006.) primjenjuje se samo na državne službenike. Od starog zakona ostaju na snazi odredbe o plaći.

     

    Na namještenike se primjenjuje ZOR.

     

    Osiguravatelj je dužan platiti osigurninu kada se dogodi osigurani slučaj i to u roku od najduže 14 dana od dana obavijesti da se osigurani slučaj dogodio.

  3. sorry, fulala sam. to je zamjena novčane kazne kaznom zatvora ukoliko osuđenik u odmjerenom roku ne plati kaznu u cijelosti ili djelomično, ona se zamjenjuje kaznom zatvora tako da se jedan dnevni dohodak zamjenjuje s jednim danom kazne zatvora koja ni u kom slučaju ne može biti dulja od 12 mjeseci . čl.52. Još jednom oprostite :-o

  4. zamjena kazne zatvora radom za opće dobro na slobodi. Ukoliko je izrečena kazna zatvora do 6 mjeseci navedena kazna može se s pristankom osuđenika zamijeniti radom za opće dobro na slobodi. Rad se određuje u trajanju od 10-60 radnih dana u vremenskom periodu od 1 mjeseca do jedne godine, ovisno o mogućnosti osuđenika da ga izvrši. Po istoj logici može se zamijeniti i novčana kazna, ukoliko je osuđenik ne plati u određenom vremenu,u kaznu zatvora, a ta u rad za opće dobro na slobodi.

  5. Mislim da do rizika obnove dolazi kod osobe koja je osuđena u odsutnosti. Ona ima pravo na obnovu postupka u roku od godine dana od dana saznanja za presudu bez obzira da li je presuda postala pravomoćnom, međutim ne znam da li i tu vrijedi zabrana reformatio in peius, naime da li mu u obnovljenom postupku može izreći težu kaznu nego u prethodnom postupku. Ukoliko može, onda takav osuđenik ulazi u rizik obnove.

    gpp

    Nadalje, mislim da se šalje na ispravak ili može ukoliko postoje procesne pretpostavke zakazati pripremno ročište ili ročište za glavnu raspravu. Naime, i kod presude zbog ogluhe ukoliko iz činjenica navedenih u tužbi ne proizlazi osnovanost tužbenog zahtjeva, sud će odrediti pripremno ročište pa ukoliko ni tada tužitelj ne preinači tužbu sud će tužbu odbiti.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija