Jump to content

SUZY23

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nekako mi bolje ide verbalna komunikacija, nismo se baš dobro u nekim stvarima razumjeli, ali ok, uvijek postoji bolji odvjetnik, ili ljudski dogovor. hvala lijepa na savjetima..adio
  2. znam da ja to nemogu tražiti, niti bih ja ikad tražila da me za mišljenje nije tražila druga strana. Ja samo dajem punu potporu na svaku odluku koja sjedne na dnevni red.
  3. nitko njega ne smatra predmetom, mi ga i volimo i provodimo vremena koliko god možemo s njim. Ali zar riječ od CZSS ne znači ništa?? Ja znam da je bolje da dijete živi sa majkom, to nitko ne osporava.. Ali tko kaže da mu nebi bilo dobro i sa ocem. Ja gledam na to koliko netko ulaže truda i ljubavi, i koliko bi ga otac mogao bolje izgraditi kao osobu. Zaboga za par mjeseci mali ima 4 godine, on još pelene nosi. Mislim da se oko njega treba truditi a ne ostavljati ga na čuvanje djedu i baki, pa kad dođeš sa posla da si umoran da bi se s njim igrao ili sl. Sve mi se čini da se preko djeteta lomi i da će se lomiti puno stvari, i to ne radi nekakve pravde nego radi inata.
  4. ništa mu ne fali niti će faliti.. ali vratimo se na alimentaciju. S obzirom da su se djetetove potrebe povećale tražila je 500 kn veću alimentaciju, a navela je da ona radi takav posao gdje mora imati prikladnu odjeću, obuću i ostale higijenske potrepštine, pa mislim što vam to govori, na kraju joj sud dosudi 200 kn veću alim.( mislim, što bi mi trebali joj kupovati tampone).. ponavljam, nije stvar u novcu ali predugo ovo traje da bi joj se popuštalo i dalje, vrijeme je za nešto poduzeti, najvjerovatnije ćemo tražiti skrbništvo kad maleni krene u školu s obzirom da mu ona ne moze pružiti najosnovnije stvari, a kako je navela, mi živimo u izobilju, pa daj dijete ako ga voliš, da i on živi u izobilju.. sve će imati.. nije problem.. zato sam se pokušala posavjetovati s vama da vidim postoji li koja druga opcija..
  5. Da, jesmo od pravnog savjeta ništa, obitelj joj ima veze na sudu i ima jednog od boljih odvjetnika. Djete je imalo niti mjesec dana kad su se razišli, kako se ona odselila, a on radio mogao je odlaziti vikendom, ali mu ga je dala samo na 5 min. Tako tko kaže da se nije trudio, vara se.. Da znam, zato je sad dogovoreno sa odvjetnikom da će se malome samo uplaćivati na račun i i sve što dobije će biti u našem stanu u njegovoj sobi(odjeća i igračke), Da sve dodatno što je dobivala će biti skroz ukinuto, jer imamo razloga vjerovati da to ne ide za dijete.
  6. nisam majka, to je istina, ali da jesam i da sam razvedena sporazumno, sa dogovorenom alimentacijom, živim sa roditeljima, nebi se išla inatiti mužu kojeg sam za vrijeme i prije trudnoće dokazano varala i što je rijetkost socijalna služba je bila na NJEGOVOJ strani, znači da tu nešto ne štima. Meni nije bitan novac, jer moja plaća je dostatna za uzdržavanje i njega i mene i plaćanje stanbenog i auto kredita, znači ja nemam problem. boli me ona stvar za tisuću kuna više ili manj. Ali što vidim niste razumjeli, malenog nije vidio prvu godinu..zašto..jer se ona odselila i nije dala da ga vidi.. baka i djeda.. nikad ga nisu mogli uzeti u šetnju, zato ga sadaa ne doživljavaju,tko je kriv..ha? Mali je od nas dobivao za svaku sezonu hrpu robe, za svaki blagdan joj se davalo ekstra novaca, otvorena je štedna knjižica na njegovim imenu gdje se za maloga štedi 50 eura mjesečno..po vama je to malo? i sve ide iz našeg zajedničkog buđeta, znači meni problem nije novac. 3 puta tjedno idemo s njim na izlete, sve se organizira kako bi se njemu svidjelo..I to njoj nije dovoljno, znači da nije problem bio u novcu.. nego je sve stvar principa.. frustrirana osoba je frustirana osoba, tu nema lijeka. onaj tko pati je dijete.
  7. Evo ovako, majka me napustila kad sam imala 4 godine, ostavila me sa ocem i odselila se u Austriu. ja sada imam 25 godina, nikada se nije javila ni meni ni mojoj obitelji, a koliko sam imala čuti od njene sestre s kojom sam u kontaktu, trenutno je u vanbračnoj zajednici i ima 2 male djece (od mog oca se nikad nije formalno razvela). Nikad nije financijski pomagala, a s obzirom da otac imao problema odrasla sam uz pomoć bake i djeda. E sad, interesira me kako u takvom slučaju funkcionira nasljedstvo ili ostalo (npr. alimentacija) s obzirom sam punoljetna radim i studiram. Što zakonski me pripada i što mogu tražiti od nje?.. Znam da nije u redu, ali malo sam se zainatila na neljudskost sve ove godine..Pomozite bilo kakvim savjetom ili prijedlogom...
  8. Slušajte, sve to ja razumijem, ja sam to podržavala sve ovo vrijeme, nadasve to dijete volim kao svoje. ali kvragu kojih 3000 kuna?? Odakle ta cifra?? Jeli postoji neka dokazana statistika da djetetu treba 100 kuna dnevno?? Mislim koje gluposti.. nakon njegovih odbitaka prema djetetu i ostalim stvarima njemu znači samo za život ostaje manje od 1500 kuna od plaće a tu nećemo ubrajati odjeću itd.. Znači po vašim suludim proračunima dijete bi trebalo imati za život 3000 kn a otac nek se #### sa 1500. Čudo!
  9. ok, malo sam se zanijela.. ako tko ima kakav savjet, mučimo se na sudu već 2 godine. Brak se razveo dobrovoljno s obe strane, alimentacija je bila dogovorena na sudu 1000 kn. I sad je još uz sve to što je redovito plačao morao unatrag platiti zaostatke za 2,5 god. znači čak imamo i dokaz da je ona njega varala prije braka , za vrijeme trudnoće( dijete je 100% njegovo), i nakon, ali opet neželimo odvajati dijete od majke..puno detalja
  10. EVO OVAKO, DIJETE MOG BUDUĆEG MUŽA JE NAPUNILO 3 GOD, I VEĆ ZADNJE 3 GODINE ZARUČNIK REDOVITO PLAĆA 1-OGA U MJESECU ALIMENTACIJU OD 1000 KN NA NJEN ŽIRO RAČUN. ZNAČI TA ŽENA NIJE MORALA KUPOVATI EXTRA ROBU, UVIJEK JOJ SE DALO NOVACA UVIJEK SMO USKAKALI U POMOĆ, ALI ONA SE VEĆ 3 GODINE INATI I STALNO TRAŽI JOŠ. ONA IMA PLAĆU SIGURNO OKO 5300, A ON 5500 I SAD KOJIM BI SE PRAVNIM LIJEKOM MOGLO NEŠTO UČINITI. IŠTA LJUDI MOJI, RECITE MI, OVO JE ZA POLUDITI ŠTO TA ZMIJA RADI.. BILO KAKAV SAVJET...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija