Jump to content

Mate016

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav! Tražila sam preko odvjetnicke komore odvjetnika i dobila rješenje u kojem stoji kako mi se dodjeljuje odvjetnik bez prava na nagradu koji ce me zatupati u postupku ovrhe radi uzdržavanja. I tako sam ja otisla kod tog odvjetnika potpisala punomoc i on je sastavio prijedlog za ovrhu te mi rekao "iako to ide preko komore i besplatno je, ja sam tu stavio svoje troškove pa će te se vi kada dobijete novce na racun sjetiti i nas". Molim vas mozete li i reci sto je to trebalo znaciti?! Ima li on pravo na ikakav novac ako mi ga je dodijelila komora kao socijalno ugroženoj osobi?!
  2. Lijep pozdrav! Tražila sam preko odvjetnicke komore odvjetnika i dobila rješenje u kojem stoji kako mi se dodjeljuje odvjetnik bez prava na nagradu koji ce me zatupati u postupku ovrhe radi uzdržavanja. I tako sam ja otisla kod tog odvjetnika potpisala punomoc i on je sastavio prijedlog za ovrhu te mi rekao "iako to ide preko komore i besplatno je, ja sam tu stavio svoje troškove pa će te se vi kada dobijete novce na racun sjetiti i nas". Molim vas mozete li i reci sto je to trebalo znaciti?! Ima li on pravo na ikakav novac ako mi ga je dodijelila komora kao socijalno ugroženoj osobi?!
  3. Taj odvjetnik je predao prijedlog za ovrhu sudu ali se na temelju tog prijedloga mije nista dogodilo. Vec sam ja Uzela drugog odvjetnika koji je 2008. ponovno predao prijedlog i onda je na temelju tog drugog prijedloga doslo do isplate.
  4. Lijep pozdrav, 2004. godine jedan me odvjetnik zastupao u postupku ovrhe zbog uzdržavanja te mi u toku postupka otkazao punomoc i ovrha se nije provela po njegovom ovršnom prijedlogu 2004. godine, nego sam ja uzela drugog odvjetnika i ovrha se provela 2008. godine na prijedlog novog odvjetnika. Sad je mene taj odvjetnik iz 2004. godine nedavno zvao i kaze kako mu dugujem 2400 kuna za tu ovrhu koja uopce nije bila provedena na temelju njegovog prijedloga. Da li sam ja njemu dužna dati tih 2400 kuna?! I ako sam mu dužna to ispatiti nije li sada vec nakon 10 godina nastupila zastara?!
  5. Lijep pozdrav! Tražila sam preko odvjetnicke komore odvjetnika i dobila rješenje u kojem stoji kako mi se dodjeljuje odvjetnik bez prava na nagradu koji ce me zatupati u postupku ovrhe radi uzdržavanja. I tako sam ja otisla kod tog odvjetnika potpisala punomoc i on je sastavio prijedlog za ovrhu te mi rekao "iako to ide preko komore i besplatno je, ja sam tu stavio svoje troškove pa će te se vi kada dobijete novce na racun sjetiti i nas". Molim vas mozete li i reci sto je to trebalo znaciti?! Ima li on pravo na ikakav novac ako mi ga je dodijelila komora kao socijalno ugroženoj osobi?!
  6. Lijep pozdrav, suvlasnica sam na dvije parcele sa pokojnim stricem koji je umro prije vise od dvadeset godina. Stric nije imao djece, nakon njegove smrti održala se ostavinska rasprava na koju su kao zakonski nasljednici pozvani njegova zena te moj otac. No moje se otac nije odazvao. Striceva zena imala je kcer iz prvog braka, no i strina i njena kcer su takodjer umrle prije prije vise od 15 godina. Sad mene zanima da li je moguce da je stricev udio ostavinskom raspravom prešao na ženu, nakon njene smrti na njenu kcer pa onda opet na njene nasljednike a to u gruntovnici i u katastru nije provedeno odnosno izmjenjeno jer se stric i dalje vodi kao vlasnik ili to uopce nije bilo predmet ostavinke rasprave?! Mogu li ja sad kao bratova kcer, tražiti uvid u rješenje o ostavinskoj raspravi i ako to nije bilo predmet rasprave imam li pravo ponovno pokrenuti ostavinsku raspravu?! Unaprijed hvala
  7. Gubim li pravo na alimentaciju ako padnem godinu na fakultetu??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija