Jump to content

MMB

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno na Vašim savjetima jer ste mi jako pomogli.Nadam se da neću doživjeti nekakva neugodna iznenadjenja nakon kupnje.Još jedno pitanje: moram li taj objekat prijaviti u poreznoj poslije kupnje i platiti porez?
  2. Ovo što ste mi reklli o upisu prava zakupa u teretovnici, da to obavim nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora ili tek nakon sto sklopim ugovor sa gradom o zakupu zemljišta?
  3. Jel znate možda koje papire mi mora dati prilikom kupnje?Jedan moj kolega je prodavao kiosk a tako se i vodi moj objekat iako je zidan,on je morao dati kupcu situacioni plan tog objekta ili kako se to već zove, sklopio je ugovor sa kupcem i to je sve.
  4. U pravu ste.U ugovoru o najmu koje sam sklopio sa njim navedeno je da prilikom prodaje ja imam pravo prvo otkupa.Mogu li ja možda navesti u samom ugovor stavku primjerice:"Prodavatelj garantira da prije ovog ugovora nije sa nikim sklopio ugovor o prodaji a ako se ispostavi da je objekat nekome već prodao dužan je sadašnjem kupcu isplatiti dupli iznos od dogovorene cijene.I još :Prodavatelj predaje kupcu objekat u posjed.Ne znam, veliki sam laik što se tiče prava a sve što znam sam ovih dana našao na internetu iako ima jako malo informacija o kupnji pokretnina.
  5. Ja sam već razgovarao sa čelnim ljudima grada i oni su mi rekli da neće biti nikakvih problema sa njihove strane i da ću moći sa njima sklopiti ugovor o zakupu zemljišta a ujedno i terase koja je isto gradsko.Mene brine sljedeće:tko meni može garantirati da ću ja biti isključivi i jedini vlasnik objekta odnosno šta spriječava sadašnjeg vlasnika da sklopi još par ugovora sa nekim drugim osobama?Mogu li se nekako zaštiti prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora i koje papire trebam tražiti od trenutnog vlasnika?
  6. Postovani, Kako sam naveo u naslovu kupio bih ugostiteljski objekat koji se vodi kao pokretnina i zamolio bih Vas da mi kažete na čega da posebno pripazim prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora bas zato sto se neću moći upisati u zemljisne knjige kao vlasnik jer je zemljište gradsko?Sta sprijecava sadašnjeg vlasnika da sklopi još 5 takvih ugovora sa drugim potencijalnim kupcima?Da napomenem ja sam u najmu u tom objektu već 13 godina.
  7. Poštovani, Kupio bih ugostiteljski objekat koji se vodi kao pokretnina (iako je zidan) jer je zemljište na kojem se nalazi gradsko vlasnistvo.Zanima me na sta da pripazim prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora jer se neću moći upisati u zemljisnim knjigama kao vlasnik bas zbog toga sto se objekat vodi kao pokretnina.Kako da se zaštitim jer tko mi garantira da sadašnji vlasnik ne sklopi još pet takvih ugovora sa drugim kupcima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija