Jump to content

dada22

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je dada22 objavio

  1. Hvala za odgovor Da isplaceno je po rjesenju O nasljedivanju. Nejasno je bilo ,po danima života ili ...
  2. Od czss zatražila sam isplatu posljednje neisplaćene osobne invalidnine nakon smrti supruga. Suprug je umro 22. u mjesecu te mi nije Isplacen cijeli iznos nego umanjeni iznos tj.za 21 dan tog mjeseca . Je li takav izracun po zakonu ? Rješenje je bilo za mjesecni iznos Osobne invalidnine,te se pri ranijajoj isplati nije iznos mijenjao Ovisno o tome ima li mjesec 30 ili 31 dan. Hvala na odgovoru.
  3. Rješenjem za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu obračunat mi je predujam poreza i prireza na dohodak. U prethodnoj godini, 2023. nisam imala prihode od iznajmljivanja , (živimo u tom prostoru) Nisam ukinula rješenje jer ,u nekom budućem periodu ponovo planiram prostor staviti u najam. Imam li pravo na povrat i na koji način ?
  4. Rješenjem za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu obračunat mi je predujam poreza i prireza na dohodak. U prethodnoj godini, 2023. nisam imala prihode od iznajmljivanja , (živimo u tom prostoru) Nisam ukinula rješenje jer ,u nekom budućem periodu ponovo planiram prostor staviti u najam. Imam li pravo na povrat i na koji način ?
  5. "Povrat dara može se zahtijevati u roku od tri godine od ostaviteljeve smrti, odnosno od dana pravomoćnosti rješenja o proglašenju ostavitelja umrlim, odnosno po utvrđenju njegove smrti, pa protekom tog roka nastupa zastara."
  6. "Potrošač ..... oslobađa se od preostalih obveza u odnosu na sljedeće osnove za plaćanje i vjerovnike : - osnova broj P-58/11 IZ.NA izdavatelja OPĆINSKI SUD, U gradu...... vjerovnik ....(osoba i podatci....) zaprimljena 20.02.2019. iznos ..... Datum prestanka izvršenja 08.2022. datum obavijesti o pravomoćnosti rješenja je25.svibnja 2023.
  7. Pravomoćno je bilo u Svibnju 2023. bila na Fini ,dali su mi obavijest o pravomoćnosti. (koju ranije nisam imala !?) Račun nije blokiran ,pa zaključujem da je rok za žalbu prošao i nije iskorišteno pravo na žalbu !? Nadam se ,ako raspolaže nekom drugom ispravom , do sad bi to bio potegnuo ! Kakvo je Vaše gledanje na ovo ? Hvala !
  8. Na koji način zatvoriti račune u banci nakon smrti supruga ako se ostavinska rasprava ne provede iz razloga što nema ostavine? Postoji li neki rok u kojem banka automatizmom zatvara neaktivni račun ? Ili jednostavno ostavi račun aktivan pa gomila naknade mjesečne za održavanje računa i ostalo ? Za zatvoriti račun u banci je li dovoljno ,od strane supruge, predočenje smrtnog lista u banci ? Hvala vam za odgovor
  9. uf uf sad mi je ovo ,na linku , razbistrilo neke dileme .
  10. članak nije moguće otvoriti Na koji način zatvoriti račune u banci nakon smrti supruga ako se ostavinska rasprava ne provede iz istog razloga kako je gore navedeno? Postoji li neki rok u kojem banka automatizmom zatvara neaktivni račun ,po kojem nema priliva ? Ili jednostavno ostavi račun aktivan pa gomila naknade mjesečne za održavanje računa i ostalo ? Za zatvoriti račun u banci je li dovoljno predočenje smrtnog lista u banci ? Hvala vam za odgovor
  11. Suprug je za života imao parnicu ,koju je u konačnici izgubio. Jedan iznos sudskih troškova iz te parnice je ostao nepodmiren te je ovrhom čekao na naplatu, međutim kroz jednostavni postupak stečaja potrošača, te su obveze otpisane. (bio je blokiran duže od 3 godine) Može li vjerovnik obnoviti potraživanje za sudske troškove od eventualnih nasljednika ? Hvala na odgovoru
  12. U slučaju da suvlasnik ne želi dogovor / van sudski sporazum, te ipak sve završi na civilnoj diobi / dražbi. Mogu li, u tom slučaju , tražiti naknadu (1/2) za uloženo u fizičku podjelu suvlasničkog stana ? Troškove legalizacije ...
  13. Ako bi ipak došlo do javne dražbe , postoji li mogućnost prava prvokupa , od strane suvlasnika ? Nejasno sam bila napisala , isplatu bih ja ponudila suvlasnici.
  14. Da, mogu pokušati i se nadati dogovoru . A ne znam kome ,zdrave glave ,bi se isplatila civilna dioba / prodaja na dražbi. Tu svi gube + troškovi sudski ... Jedino po onoj : Nek mi crkne krava ako če suvlasniku crknut dvije ! Hvala za odgovor !
  15. Hvala na odgovoru i pojašnjenju u vezi etažiranja , znači to otpada ! Preostaje mi pokušati sa suvlasnicom sklopiti vansudski sporazum o razvrgnuću isplatom . Koja bi tu bila procedura ? Sljedeće sam pročitala : U slučaju sudskog razvrgnuća isplatom ( čl. 51. ZV ), suvlasnik ima pravo na razvrgnuće ako je to posebno određeno zakonom ili pravnim poslom ili ako učini vjerojatnim da za isplatu postoji osobito ozbiljan razlog. Stan je fizički podijeljen ali imamo zajedničko brojilo struje i vodomjer. I podmirenje računa zna biti problem. Mislite li ,ako ipak ne bi bio moguć vansudski sporazum, da bi to bio "osobito ozbiljan razlog" za sudsko razvrgnuće isplatom ?
  16. Stan u stambenoj zgradi u suvlasništvu 1/2 . Fizički podijeljen na 2 stambene jedinice , obje stambene jedinice imaju zasebne ulaze ,kupaonicu, sanitarni čvor. Legalizacija je odrađena, 2018. u zakonskom roku. Legalizirane su izmjene u oba stana , Stan 58 kvadrata, sada fizički podijeljen na 2 dijela. Stan je otplaćen, u ugovoru stoji 58 kvadrata. Legalizirana terasa .preko koje se ulazi u stan, (zaseban ulaz,) se nalazi na zemljištu u vlasništvu grada/općine, te po mome mišljenju ,terasa ne ulazi u podjelu kroz raskid suvlasništva ? Legalizacijom nismo postali i vlasnici legaliziranog na tuđem zemljištu ili.. ? Znači li navedeno da bi se moglo pokrenuti raskid suvlasništva ,geometrijski? Molim vas Vaše mišljenje o ovome. Hvala
  17. Stan je otplaćen, u ugovoru stoji 58 kvadrata. Legalizirana terasa i radionica se nalazi na zemljištu u vlasništvu grada/općine, te po mome mišljenju ne ulazi u podjelu kroz raskid suvlasništva. Legalizacijom nismo postali i vlasnici legaliziranog na tuđem vlasništvu ili.. ? Molim vas Vaše mišljenje o ovome. Hvala
  18. Legalizacija je odrađena, 2018. u zakonskom roku. Stan je u stambenoj zgradi. Legalizirane su izmjene u stanu , Stan 58 kvadrata, sada fizički podijeljen na 2 dijela. Moj dio stana 25 kvadrata, napravljen novi sanitarni čvor zaseban ulaz u moj dio stana. Znači li navedeno da bi se moglo pokrenuti raskid suvlasništva ,geometrijski? Svaka stambena jedinica je sada samostalna tj. ima zaseban ulaz i sanitarni čvor.
  19. ok ,moram prvo promislit ,pa tipkat ... Nema ošasnog ako prihvatim nasljedstvo, onda moram banci ,u parnici ,dokazivati visinu vrijednosti nasljedstva Dovedem u opasnost , u tom slučaju, ono na što ste me upozorila 11. Siječnja pa i onaj iznos koji sam podizala nakon isteka punomoći ...
  20. Parnica s bankom?! Ošasnim nasljednikom !? Isplati li se , s obzirom na relativno mali iznos duga prema banci ?
  21. Javni bilježnik je reagirao ljuto na moje riječi , da bismo se na ostavinskoj odrekli imovine "napraviti čete onda nama problem, ošasna imovina prelazi u konačnici na grad ... Odgovarate samo do visine naslijeđene imovine ..."
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija