Jump to content

Snje

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Snje objavio

  1. Eto, dragi ljudi da vam se pohvalim da sam 26.4. polagala i prošla. Polagala sam SSS stručni referent - posebni dio poslovi opće uprave. U posebnom dijelu sam trebala pismeno odgovoriti na dva pitanja: postupanje s aktima s posebnim stupnjem tajnosti i interna dostavna knjiga. Usmeno mi je postavila par pitanja iz uredskog poslovanja: štambilj, pečat, pristojbe.

    U općem dijelu su pitanja koja se stalno ponavljaju:

    Ustavno uređenje: Što je Ustav, podjela vlasti, temeljne odredbe, osobna i politička prava i slobode, nadležnosti Ustavnog suda?

    Sustav DU: Tko obavlja poslove DU, koja su središnja tijela državne uprave, tko im je na čelu?

    ZUP I ZUS: Stranka u upravnom postupku, postupovna stranka, osobe ovlaštene za zastupanje, rokovi, stranke u sporu?

    Uredsko: Što je spis, opis prijemnog štambilja, gdje se otiskuje, osnovne evidencije, natpisne ploče?

    U službeničkim: Službenici, namještenici, dužnost odbijanja izvršenja naloga, obvezni probni rad, rok za polaganje DSI.

    Lokalna: Općina, grad, županija, koja su predstavnička, a koja izvršna?

    EU: Osnivački ugovori, institucije EU, pristupanje HR u EU.

    Učila sam dosta, ali sada znam da se ničega ne treba bojati jer su ispitivači, zaista, ljubazni, ne vrše pritisak, pomažu i nisu namrgođeni. Pomogla su mi pitanja sa Ministarstva, njih sam se dosta držala jer u konačnici i ispituju najviše po tim pitanjima. Koliko znam, pao je samo jedan dečko iz EU. Držim vam svima fige i vjerujte da je istina da NIJE strašno. :cager:

  2. Nije ni meni previše jasno, ali pokušala sam shvatiti bar ono za rok od mjesec dana. Probat ću objasniti: Ako je pismeno dostavljeno 28.4.2014. u ponedjeljak na rok od mjesec dana, a ponedjeljka nema u 5. mjesecu jer 28.5.2014. pada u srijedu onda se računa da kraj roka pada na zadnji dan 5. mjeseca. Valjda. Rok za godine baš i ne kužim previše, ali moguće da je na istu foru kao i za rok od mjesec dana.

  3. Polaže li netko DSI za SSS, a da radi kao administrativna tajnica u Pododsjeku za kadrovske poslove u Odjelu za normativno-pravne, kadrovske, administr. poslove? Konkretno me zanima što se traži u posebnom dijelu ispita. Pretpostavljam da je vezan uz uredsko poslovanje. Čini mi se da nas ima puno manje sa SSS nego ostalih. Bilo bi mi drago da se netko javi.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija