Jump to content

Snje

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čitala sam u početku zakone, a učila sam iz skripti koje je na Legalisu objavio Geoman. One su mi najviše pomogle. Iz njih sam prepisala. Skripte su mi super, ali čak je i to preopširno za SSS.
  2. Eto, dragi ljudi da vam se pohvalim da sam 26.4. polagala i prošla. Polagala sam SSS stručni referent - posebni dio poslovi opće uprave. U posebnom dijelu sam trebala pismeno odgovoriti na dva pitanja: postupanje s aktima s posebnim stupnjem tajnosti i interna dostavna knjiga. Usmeno mi je postavila par pitanja iz uredskog poslovanja: štambilj, pečat, pristojbe. U općem dijelu su pitanja koja se stalno ponavljaju: Ustavno uređenje: Što je Ustav, podjela vlasti, temeljne odredbe, osobna i politička prava i slobode, nadležnosti Ustavnog suda? Sustav DU: Tko obavlja poslove DU, koja su središnja tijela državne uprave, tko im je na čelu? ZUP I ZUS: Stranka u upravnom postupku, postupovna stranka, osobe ovlaštene za zastupanje, rokovi, stranke u sporu? Uredsko: Što je spis, opis prijemnog štambilja, gdje se otiskuje, osnovne evidencije, natpisne ploče? U službeničkim: Službenici, namještenici, dužnost odbijanja izvršenja naloga, obvezni probni rad, rok za polaganje DSI. Lokalna: Općina, grad, županija, koja su predstavnička, a koja izvršna? EU: Osnivački ugovori, institucije EU, pristupanje HR u EU. Učila sam dosta, ali sada znam da se ničega ne treba bojati jer su ispitivači, zaista, ljubazni, ne vrše pritisak, pomažu i nisu namrgođeni. Pomogla su mi pitanja sa Ministarstva, njih sam se dosta držala jer u konačnici i ispituju najviše po tim pitanjima. Koliko znam, pao je samo jedan dečko iz EU. Držim vam svima fige i vjerujte da je istina da NIJE strašno.
  3. Ako je to istina, a nadam se da je, jer polažem 26.4., i što više učim ili ponavljam to mislim da sve manje ili ništa ne znam. Luda sam ko šiba. Ne mogu si zamisliti da padnem i da moram ponavljati sve iz početka po stoti puta. Imam SSS pa se nadam milosti.
  4. Da. Ovo tvoje objašnjene je toliko jednostavno i logično. Dok se pripremam i učim, gubim puno vremena i energije na shvaćanju i povezivanju pojedinih poglavlja, ponekad bi mi trebao nekakav konkretan primjer da mi sve sjedne na svoje mjesto. Ovo je dobar primjer.
  5. Nije ni meni previše jasno, ali pokušala sam shvatiti bar ono za rok od mjesec dana. Probat ću objasniti: Ako je pismeno dostavljeno 28.4.2014. u ponedjeljak na rok od mjesec dana, a ponedjeljka nema u 5. mjesecu jer 28.5.2014. pada u srijedu onda se računa da kraj roka pada na zadnji dan 5. mjeseca. Valjda. Rok za godine baš i ne kužim previše, ali moguće da je na istu foru kao i za rok od mjesec dana.
  6. Prijavili su me 3.3., a rješenje s datumom ispita (26.4.) sam dobila 24.3. Dovoljno vremena za sve. Neke moje kolegice su prijavljene istog dana kada i ja pa još nisu dobile rješenje s datumom ispita tako da je teško shvatiti po kojem kriteriju oni to određuju.
  7. Da. Upravo sam malo pregledavala objave uz te opće poslove i svi ponavljaju da je jednostavno. Treba navesti dijelove neupravnog akta, napisati rješenje o prijmu u drž. službu...Mislim da je istina kad kažu da je lako, ali nije lako naučiti sve ono ostalo. Ja polažem 26. 4. i već više od mjesec dana žvačem zakone.
  8. Ne, ništa konkretno i to me muči. Idem nekom logikom da će nas pitati na kojem radnom mjestu radimo pa će nam po tome i postaviti zadatak. Nekako vjerujem da se ne treba toga previše plašiti. Opća uprava je jako široki pojam. Ja radim kao administrativna tajnica. Kad ti polažeš?
  9. Da, nema baš previše odgovora vezano uz poslove opće uprave u posebnom dijelu. I ja to polažem (SSS) pa sam se raspitala kod svojih kolegica koje su to polagale i koje su mi objasnile da je važno što bolje savladati uredsko poslovanje. Pitanja su najčešće o klasifikacijskim oznakama, urudžbenim brojevima i sve što je bitno u uredskom poslovanju.
  10. Polaže li netko DSI za SSS, a da radi kao administrativna tajnica u Pododsjeku za kadrovske poslove u Odjelu za normativno-pravne, kadrovske, administr. poslove? Konkretno me zanima što se traži u posebnom dijelu ispita. Pretpostavljam da je vezan uz uredsko poslovanje. Čini mi se da nas ima puno manje sa SSS nego ostalih. Bilo bi mi drago da se netko javi.
  11. Mislim da nije istina jer nam na seminaru nisu spominjali da se EU ne mora polagati za SSS.
  12. Mene ne muči toliko posebni dio jer se možemo koristiti pomagalima koliko me muči opći dio koji je zaista opći i jako opširan.
  13. Koliko sam shvatila čitajući druge odgovore, mislim da će posebni dio za ovakve poslove biti vezan uz uredsko poslovanje. Ja, također radim u Pododsjeku za kadrovske poslove sa SSS.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija