Jump to content

Vladimir-Sisak

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I to je lako moguce. Nista, vidjet cemo sve
  2. Hvala na razumijevanju. Vjerujte da nisu djecurlija, nego ljudi od kojih 35 godina, i zesci su prijestupnici koliko sam u medjuvremenu iz potpuno pouzdanih izvora cuo. Svejedno, vjerojatno sam pretjerao s ovim sto sam prethodno rekao. No, kako god, misljenja sam da bi svjedok u slucaju u kojem je sve jasno, trebao biti potpuno zasticen i da ga se ne dovodi u nepotrebne neugodnosti. I to je jedini razlog zasto sam "poludio". Hvala G-man, a ugled ti je u medjuvremenu i povecan za jedan "punat" Pozdrav!
  3. A da sam anonimno nazvao, ne bi bilo problema? Pa kako ne mogu naknadno moj iskaz promijeniti u anoniman, svasta... No dobro, ja se zahvaljujem jos jednom na odgovoru, a policiju necu vise zvati ni da svjedocim ubojstvu, jer me naprosto zaboli ona stvar, jer i drzavu zaboli ona stvar. Hvala, pozdrav!
  4. Hvala puno na odgovoru! Iz DO-a su rekli da me oni nece zvati, to su mi rekli kad su me nazvali. Sad jedino ako ce me zvati sam sudac, ili obrana optuzenika (ne znam tko me sve moze zvati, ne kuzim se u postupak). A sto je sa ovom zastitom identiteta? Mogu li je naknadno traziti?
  5. Pozdrav! U kafic u blizini moje kuce, u noci, provalila su neka tri tipa i ukrali neke pive i sta ja znam sta. Ja sam to sve fino gledao i nazvao policiju i opisao pocinitelje. Pocinitelji su uhvaceni u roku od 2 minute. Policiji sam rekao svoje ime, gdje zivim, itd. Zatim je kod mene dosao gospodin iz policije da uzme izjavu, a nakon toga sam dobio i poziv iz opcinskog drzavnog odvjetnistva da moram takodjer tamo doci i dati izjavu. Nema problema, rekoh. E sad, pitao sam ih da li cu biti pozvan na sud ili nesto slicno, na sto su oni rekli da me sud moze pozvati, i da ja tamo po zakonu imam duznost otici u svojstvu svjedoka, osim ako nemam neki izuzetno opravdani razlog. Ja na sud kao svjedok jednostavno ne zelim ići. Ne zelim sebe ni na koji nacin kompromitirati jer sam obavio svoju gradjansku duznost. A pogotovo jer je u slucaju sve kristalno jasno. Znaci, nema dvojbe tko su pocinitelji i sto su napravili. Takodjer, provalnici su visestruki pocinitelji i moralnih skrupula ocito nemaju, i zamjerati im se ne zelim. A kaznu vjerojatno nikakvu nece ni dobiti jer zivimo gdje zivimo. Stoga, mogu li ja kad cu davati izjavu u drzavnom odvjetnistvu reci da ni u kojem slucaju na sud ne zelim ici jer se bojim iz x i y razloga? Buduci da, budala, nisam rekao da zelim ostati anoniman (jer nisam znao da imam tu opciju), mogu li to sada napraviti naknadno? Znaci, kada ce se citati moja izjava, ne zelim da se spominje niti moje ime, niti da moram dolaziti na sud. Je li to izvedivo? Hvala
  6. I jos jedno dodatno pitanje: Dakle, u rjesenju spora je odluceno da nam umjesto vracanje zemlje u naturi bude isplacena neka vrijednost u drzavnim obveznicama koje ce biti isplacene u roku od 60 dana od pravomocnosti presude. Pitanje: Da li zalba na visinu pristojbe povlaci sa sobom indirektno i zalbu na samu presudu ili je to dvoje odvojeno?
  7. Pozdrav svima! Ako netko zna odgovor na ovo pitanje, molim vas da odgovorite sto prije, jer sutra istjece rok za zalbu. Dakle, u postupku za vraćanje imovine oduzete za vrijeme jugoslavenske vladavine, uz rjesenje o tom sporu sa drzavom dobili smo i rjesenje za placanje sudske pristojbe u iznosu od 1000 kn. E sad, prema "Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine", čl.76., stoji: "Za sve podneske i sve radnje u postupcima prema odredbama ovog Zakona ne plaćaju se upravne pristojbe" Pitanja za Vas: 1. je li sudska pristojba isto sto i upravna pristojba? 2. je li Zakon o sudskim pristojbama nadredjen prethodno navedenom Zakonu o naknadi...? Jer u rjesenju za placanje pristojbi navode njega kao referentni zakon. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija