Jump to content

Cogito

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A kad sam ih nazvala zakazano je ročište za sutra u 11h, mora ga se saslušati i onda to poslati ovamo meni u Dubrovnik i tada ce valjda sudac donijeti odluku. Kako mogu izračunati koliko mi duguje? Na sudu smo 4 godine, a idu kamate zar ne?
  2. Bila sam redovna studentica i dipl. sam 31.10.2012. 1.1.2013. sam počela raditi kao pripravnik, prijavljena na burzu. Od 2009. godine preko suda potrazujem povećanje alimentacije...još nema presude na njegovu žalbu. Međutim, umeđuvremenu on je zatrazio prekidanje isplate alimentacije...no, iako sam izgubila pravo na alimentaciju, ona meni i dalje sjeda na knjizicu, ja nju ne trošim. On jest zatrazio prekid isplate, ali Mirovinso idalje isplaćuje. Odvjetnica mi je rekla da bih po zakonu kao trebala prijaviti ja nekome da nemam više pravo, ali da mi savjetuje da sutim jer tko zna kako cu ja od njega ikada naplatiti te novce, pa neka ih onda sudac "prebije" s onim koliko mi dosudi. Što da radim??? pravo na aliment. zapravo nemam od 31.12.2012.
  3. Bila sam redovna studentica i dipl. sam 31.10.2012. 1.1.2013. sam počela raditi kao pripravnik, prijavljena na burzu. Od 2009. godine preko suda potrazujem povećanje alimentacije...još nema presude na njegovu žalbu. Međutim, umeđuvremenu on je zatrazio prekidanje isplate alimentacije...no, iako sam izgubila pravo na alimentaciju, ona meni i dalje sjeda na knjizicu, ja nju ne trošim. On jest zatrazio prekid isplate, ali Mirovinso idalje isplaćuje. Odvjetnica mi je rekla da bih po zakonu kao trebala prijaviti ja nekome da nemam više pravo, ali da mi savjetuje da sutim jer tko zna kako cu ja od njega ikada naplatiti te novce, pa neka ih onda sudac "prebije" s onim koliko mi dosudi. Što da radim??? pravo na aliment. zapravo nemam od 31.12.2012.
  4. Ne znam, to mi je pokazala odvjetnica kao svoje troškove koje treba naplatit, tj. dati sucu na uvid. Još mi je rekla da je snizila tarifu tj., da je nedavno donesena dova tarifa, koja je viša od prethodne, i da mi je svoje sate nakon toga svejedno zaracunavala po staroj tarifi. Još nešto, iako sam izgubila pravo na alimentaciju, ona meni i dalje sjeda na knjizicu, ja nju ne trošim. On jest zatrazio prekid isplate, ali Mirovinko i dalje isplaćuje. Odvjetnica mi je rekla da bih po zakonu kao trebala prijaviti ja nekome da nemam više pravo, ali da mi savjetuje da sutim jer tko zna kako cu ja od njega ikada naplatiti te novce, pa neka ih onda sudac "prebije" s onim koliko mi dosudi, a gledano retrkoativno mi otac bude morao isplaititi. Hvala puno na odgovoru.
  5. Poštovani, 2009 godine sam pokrenula postupak protiv oca za povećanjem alimentacije, presuda još nije donešena, cijelu 2011 godinu meni je slučaj bio zagubljen dok nisam otišla kod predsjednice suda. 2007 godine je mama pokrenula postupak da uopće dobijem alimentaciju, sud je dosudio 850 kn,pa je on slagao da roditelji zive s njim, i da mu je žena nesposobna za rad (ona ista koja ga je ostavila prije 6 godina i sad radi 3 posla i mene sad obozava), pa je sud spustio na 550 kn. Dakle, pokrenula sam 2009, trazim 1000kn, mama i ja smo same, nema udavanja, nemamo nekretnina niti pokretnina,on je HRVI 40%, ima stan za koji otplćuje 700kn kredita dala mu drzava. Od 2009. do danas ja sam magistrirala i 1.1. 2013 počela raditi stručnu praksu. Bila sam redovna studentica s odličnim uspjehom. Pravo na limentaciju sam tada izgubila (u petom mj. sam tek napunila 26.) Dakle...on je u zatvoru u Varaždinu, ja sam na jugu RH, moj divini sudac je zatrazio u 3. mj. da ga se sasluša u VZ-u...od tada su prošli lokalni izbori , godišnji odmori i još malo i nista. Što da učinim, koga da tražim na OS u VZ? Kako da trazim da mu se automatski to počne skidati s mirovine jer on sam to neće raditi? Moja odvjetnica mi je rekla da je to još jedan zaseban proces? Je li to istina? Moji toškovi su sada preko 5 000 kn, tko to plaća i kako idu te naplate ovisno o visini novaca koju sud dosudi u odnosu na ono što trazim, neki poeni...?? NA sto bih još trebala obratiti pozornost jer očito moram sama raditi... Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija