Jump to content

nesica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imam pitanje vezano o najmu stana. Radi se o sljedećem, živim u zgradi sa četri stana te se je suvlasnik jednog stana odselio i stan daje u najam. Manje više kroz cijelu godinu su u stanu studenti (isti) i to je ok, ali po lijeti kada ih nema u stanu se svakodnevno izmjenjuju ljudi ko u hotelu pogotovo za vrijeme Špancirfesta. Zanima me da li suvlasnik stana to može raditi i dali mi ostali suvlasnici možemo to nekako zabraniti? Hvala!
  2. Poštovani, interesira me da li je pdv od 13% ispravan na računu kada ugostitelj fakurira uslugu pripremanja i dostave hrane prema trgovini(maloprodaja) koja taj isti proizvod/hranu prodaje (daljnja prodaja potrošaću koji taj prozvod ne konzumira u trgovini) s pdv-om 25%?
  3. Zbog neisplate plaće predala sam zahtjev za ovrhu na Finu. Zahtjev (sa potvrđenom neisplatnom listom) je predan dok je na računu od firme bilo novaca da plaća naplati. Sada trenutačno više nema-firma je u blokadi. Nakon nekoliko dana od predanog zahtjeva zatražila sam očevidnik u Fini i rečeno mi je da sam ovrhom uspjela naplatiti plaću i da mi se novci već trebaju vidjeti na računu. U banci nisu zaprimili nikakvu isplatu. Molim Vas provjeru koja je procedura s obzirom da nisam zaprimila isplatu a rečeno mi je da je isplata provedena? Isto tako ako isplata još nije provedena ako firma u međuvremenu ode u stečaj da li se ovrha povlači?Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija