Jump to content

Darija2013

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. samo da dodam da sam procitala i dolje navedene stranice ali ne vidim da Hrvatska ima dogovor sa S.A.D. a i cinjenica je da otac placa 2500 kuna na mjesec + vanredne troskove - no, ponavljam, on sad vise zaradjuje, i mene zanima sto pravno mogu poduzeti da bi djeca dobila visu alimentaciju http://www.dijete.hr/Dokumenti/novi%20dokumenti/ostvarivanje_alimentacije_u_inozemstvu.pdf http://en.wikipedia.org/wiki/Hague_Convention_on_the_International_Recovery_of_Child_Support_and_Other_Forms_of_Family_Maintenance
  2. Hvala 'Bovu', procitala sam sve te podatke, ali u ovom slucaju otac ne radi u Hrvatskoj, nego radi u S.A.D. Mene zanima kakvi su zakoni kad otac radi, zivi, i ozenjen je u S.A.D.
  3. Mene iskljucivo zanima zakon. Kako se odredjuje alimentacija kad otac ode u S.A.D.?
  4. Djeca imaju pravo na veci iznos ako njihov otac sad vise zaradjuje. U pravomocnoj presudi je odredjen postotak od neto place koji otac mora mjesecno platiti za alimentaciju. Vjerujem da se njegova placa promijenila i s obzirom da on treba placati odredjen postotak od svoje place ja smatram da djeca to trebaju dobiti.
  5. Potrebe su standardne. Jedno dijete je 10 godina staro, a drugo 15. "Baka servis" od strane oba roditelja radi, tako da nema izdataka vezanih uz cuvanje. Djeca su zdrava tako da nema ekstra troskova vezanih uz zdravstvo. Za dodatne troskove kao ekskurzije i skolske knjige, bivsi suprug posalje ekstra novaca (pola). Ali, vjerujem da on sad zaradjuje vise nego u Hrvatskoj, pa me zanima kako bi izgledao novi izracun alimentacije. Hvala.
  6. Dobar dan i unaprijed hvala na pomoci. Kako se odredjuje iznos alimentacije kad bivsi suprug, koji sad placa 2500 kuna alimentaciju za dvoje djece, ode u S.A.D.? On se tamo ozenio i nakon sto nije radio 6 mjeseci poceo je ponovo raditi u rujnu ove godine. Dok nije radio placao je i dalje alimentaciju. Tih 2500 kuna su iznos odredjen po njegovoj zadnjoj placi u hrvatskoj. Placa alimentaciju i sad, ali zanima me da li bi svota trebala biti veca i uskladjena sa njegovom novom placom, tj. kako se sad odredjuje koliko bi morao platiti? On je hrvatski drzavljanin. Njegova supruga ima americko drzavljanstvo. Vjencani su u S.A.D. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija