Jump to content

Goldi100

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, hvala vam na odgovoru. Nakon desetak upita, prvi ste koji ste mi objasnili i razjasnili situaciju
  2. Stan nije prodan. Na njemu je samo hipoteka za kucu i nije tema ovog posta. Nemam nista protiv pruzimanja otplate pola kredita, samo me zanima kako to ide.
  3. Postovani, molim za pomoc. Imam slijedecu situaciju, pa molim za savjet: u postupku rastave braka sam i djeca (4 i 6 godina) zive sa mnom. Glavna rasprava za razvod bit ce u veljaci. Viđanja s ocem su redovita , djeca su kod njega 2 popodneva preko tjedna i svaki drugi vikend od petka do nedjelje. No, problem je u tome sto ja zelim upisati dijete u skolu u 1. razred u dnevni boravak, a otac se tome snazno protivi, dapace govori mi da mi zabranjuje da ide sin u boravak. Smatra da je boravak maltretiranje djeteta! Isto tako ja zelim upisati dijete u skolu koju nam je blizu kuce gdje zivim s djecom,a on ga zeli upisati u skolu koja je na drugom dijelu grada gdje on zivi. Budu li djeca dodijeljena meni na stanovanje i skrb, mogu li ih upisati gdje ja zelim, usprkos njegovoj verbalnoj zabrani i protivljenju ili moram traziti nekakvu dozvolu suda za to? Sto mogu uciniti? I sto uciniti ako razvod i dodjela djece ne budu gotovi do travnja kad pocinju upisi u skolu tj. ako do tada jos ne budem imala odluku suda kome su dodijeljena djeca?
  4. Postovani, molim za savjet: uprocesu rastave braka sam. Podigla sam tuzbu radi utvrdjenja vlasnistva nad kucom koja je kupljena u braku.Naime, ja nisam radila za vrijeme braka vec se brinula ya dom i djecu. Kupili smo kucu koja glasi samo na supruga. Kuca je placena 600 000 eura, od cega pola u kesu, a pola na kredit. Nositelj kredita je suprug i nema jamaca, a stavljena je hipoteka na stan koji je suprug kupio prije braka. Cim sam zatrzila diobu bracne stecevine, suprug jerekao da nemam pravo na nista, te da ce on na sudu reci da mu je gotovinski iznos za kucu pozajmicom dao njegov otac te da ce ako treba i antidatirati taj dokument. Ono sto me zanima je imam li pravo na pola kuce, ako ju i dobijem, moram li placati pola kredita s obyirom da mjesecna rata iznosi 2500 eura? Ukoliko mi sud prizna vlasnistvo na pola kuce, sto uciniti da se kuca proda ako se moj bivsi suprug s time ne slaze?
  5. Postovani, ima problem oko pregleda za ambliopiju u djecjem vrticu. U brakorazvodnoj parnici sam, djeca zive samnom i oca vidjaju i preko tjedna i vikendom. U vrticu su mi tete dale papir koji ja(majka) i otac moramo potpisati a kojim dozvoljavamo pregled nase trogodisnje curice u vrticu. Radi se o redovnom ocnom pregledu za ambliopiju, međutim otac se inati i ne zeli to potpisati, vec tvrdi da ga iz vrtica tete moraju nazvati i one ga obavijestiti o tome ukoliko zele njegovu dozvolu. Sto mi je ciniti? Prenijela sam tetama u vrticu njegove rijeci, no pregled je u pon.21.10 i bojim se da se situacija do tada nece rijesiti. Sto mogu uciniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija