Jump to content

dudo3

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odvjetnik je umro i njegov slučaj je preuzela njegova kćer s kojom on nije ništa potpisao,ali je i njoj i njemu davao još i na ruke po 500kn bez ikakvog računa,da bi on danas saznao da je ona tužbu povukla bez dogovora sa njim.On je branitelj u mirovini s ptsp
  2. Da,to je bilo prošle godine u petom mjesecu,dobio je presudu a odvjetnica se očito nije žalila jer on nije dobivao nikakve pozive,niti mu je odvjetnica dala njegove papire nazad još ga je tražila da joj plati troškove a sve je išlo na postotak
  3. Brat je imao sudski postupak gdje je odvjetnica garantirala da neće izgubiti i pošto se radilo o velikom iznosu plaćanje odvjetnice je bilo na postotak i odvjetnica mu nije vratila niti jedan papir što joj je dao.Brat je sud izgubio i dobio 11000kn za platiti,on tih novaca nema i sad mu se sud uknjižio na imovinu.Što sada i kome se obratiti za pomoć?
  4. Ugovor je takav kakav je,ali kako da se ja sad pravno zaštitim-koje su moje mogućnosti i što dalje?
  5. U zemljišnim knjigama u z.k. ne vidim ništa osim da su moji roditelji i dalje vlasnici kuće, svaki pola predpostavljam iz tog razloga jer djeca imaju pravo da kad napune 22 god. stupiti u posjed nekretnine. Dali ja ipak uz sve te probleme mogu imati pravo na neki svoj dio ne zbog prodaje nego da sam siguran da imam gdje živjeti i da me nitko ne maltretira,jer i ja sam ulagao u kuću shodno svojim mogučnostima kupnja namještaja,uređenje kuće,plačanje režija... Hvala za sve odgovore!
  6. Kuća nije jedina imovina mojih roditelja,ima i zemlje i šume. Moji roditelji mi ne žele pokazati kakav su to ugovor sastavili,samo znam da djeca poslije 22 napunjene godine stupaju u vlasništvo kuće. Kako da saznam o kakvom se ugovoru radi? Dali me roditelji i prije mogu istjerati iz kuće bez nekog razloga? Hvala na odgovoru!
  7. Imam jedan jako zamršen problem. Sin sam jedinac i iz prijašnja dva braka imam dvoje djece (iz svakoga po jedno). Sada sam u trećem braku u kojem nemam djece. Živimo u kući mojih roditelja. Moji roditelji su kuću prepisali na moju djecu,s tim da kada navrše 22g mogu raspolagati imovinom a meni su dali samo doživotno stanovanje ali da ako se ne budem slagao sa djecom oni me mogu istjerati kada hoće. Roditelji su mi još živi. Da li ja imam pravo na nužni dio? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija