Jump to content

josip123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je josip123 objavio

  1. Dakle, jedino što može biti problematično je zemljište. Ukoliko je zajedničko ne bi smjelo biti problema. Očito se po pitanju privatnosti i sigurnosti (pod sigurnost smatram period kad nema radnika, nema u stanu nikoga pa je nekome jednostavno zapravo provaliti jer ima skelu) ne mogu stanari žaliti.

     

    Hvala puno!!!

  2. Zakon koji regulira ovaj problem je: Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (čl.106 i 107).

     

    Puno hvala na odgovoru!

    Samo još jedna stavka, dakle u navedenom zakonu se spominje uporaba tuđeg zemljišta za postavljanje skele. Ali ovdje je riječ o dvorištu kuće, koje je praktično zajedničko zemljište. Sad, da li znate da li je onda u tom slučaju potreban pristanak 51% stanara ili 100% stanara za postavljanje skele?

     

    Hvala još jednom!

  3. Poštovani,

    upravo adaptiramo krovište zgrade sa 5 stanova. U istu smo ušli zajednički i jednoglasno. Međutim predstavnik stanara uredno odobrava dodatne radove, 3 vlasnika su za ista 2 nisu. Neki radovi nisu neophodni a neke je moguće bolje i jeftinije izvesti, ali predstavnik nema sluha za to. Zanima me da li je dopušteno sve stanare opterećivati dodatnim troškovima? Da li je zaista dovoljno 51% pa da svi moraju ispaštati financijski?

     

    Hvala puno!

    Josip

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija