Jump to content

matrix777

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    matrix777 je reagirao na Spitfire u Sumnja u ispravan rad geodeta   
    Mogu ja u potpunosti shvatiti vaše razmišljenje posebno stoga jer se u vašem slučaju sve čini tako jednostavno, no vjerujte da u večini ostalih nije. Pa da ne ulazim u velike rasprave i objašnjavanja, da pojednostavimo. Kako zakonodavac ne može propisati svaki slučaj ponaosob, k tome se treba voditi računa i o suglasju zakona sa ostalima, intencija zakonodavca kada govorimo o suvlasništvu je ta da propisujući određene obveze suvlasnicima, ujedno da im da i određena prava pa i zaštitu. Pa kao što rekoh da večina slučajeva u suvlasništvu nije baš jednostavna i provediva na način da se nešto čini logičnim i zgodnim, zakon daje zaštitu i onima kojima se to ne čini tako.   
  2. Hvala
    matrix777 je reagirao na Spitfire u Sumnja u ispravan rad geodeta   
    Da, mogu shvatiti da to može pomalo zbuniti no valjalo je pogledati dio o Dosadašnjem i Novom stanju gdje su iskazane površine u m2 pa bi vam možda bilo jasnije što je rađeno i koliko to onda iznosi u m2.
     Ovo što navodite je u biti parcelacija. Ne znam što je navedeno u rješenju o izvedenom stanju, no zakonski se smatra da za građevinu nije utvrđena građevinska čestica i za one građevine koje su ozakonjene sukladno posebnom propisu. Dakle, trebala bi biti utvrđena građevinska čestica te se s na osnovu toga rješenja i radi parcelacija, u vašem slučaju spajanje čestica.
      Ovo mi baš i ne stoji jer se etažirati mogu čvrsti (izgrađeni) dijelovi okučnice te se upisuju kao pripadak određenoj etaži, no samo zemljište ostaje u suvlasništvu u određenim omjerima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija