Jump to content

Spitfire

Moderator
 • Broj objava

  9057
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  126

Spitfire je zadnji put osvojio dan lipanj 12

Spitfire objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

7 pratitelja

O Spitfire

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

15496 pregleda profila
 1. Postovani, 

  Ponovno se Vam obracam s nadom, da cete mi odgovoriti. Pisala sam na temi Pravo sluznosti puta. Napisala sam koji sam odgovor od Grada dobila i, da je pokrenut postupak i prema kojem Zakonu i clancima bi se predmetne cestice imenovale nerazvrstanom cestom. Interesira me dali procelnik može ignorirati ostale Odjele u Gradu? Sta neka uradim? Hvala unaprijed i lp. 

 2. Prigovor na zastaru utvrđivanja porezne obveze koja je trebala biti utvrđena u roku 3 godine jer, Dakle, nadležno tijelo za izdavanje rješenja o izvedenom stanju je bilo obvezno u roku od 15 dana od izvršnosti rješenja dostaviti podatke nadležnom tijelu za obračun doprinosa prema kojem su ovi potonji imali rok od tri godine od godine u kojoj je trebalo utvrditi obvezu, istu utvrditi i donijeti rješenje. Ako nisu, nastala bi relativna zastara prema tada važećem Općem poreznom zakonu.
 3. Ovisi što točno trebate napraviti (možda da se dodatno informirate u gradskom odjelu). Ako bi trenutni priključak odgovarao propisanima od strane JLS onda bi se u zahtjevu trebao opisati trenutni priključak (po mogućnosti popračen skicom na izvodu iz kat.plana), no ako ne odgovara vjerovatno su potrebni elaborati.
 4. ZVDSP u dijelu o vlasništvu posebnog dijela nekretnine govori da ako je za promjenu namjene potrena dozvola vlasti, drugi suvlasnici koji tu promjenu moraju trpjeti nisu ovlašteni uskratiti svoj pristanak kada je on potreban.
 5. Eventualno ako bi tim radovima koristili dio njegove nekretnine bez dozvole.
 6. Zakon o državnom inspektoratu kaže da inspektor provodi inspekcijski nalaz po službenoj dužnosti a iznimno na zahtjev stranke. Nadalje, da se zaprimljene predstavke u kojima su navedeni podaci o prijavitelju a kojima se ukazuje na postupanja protivna propisima, mogu koristiti kao povod za pokretanje inspekcijskog postupka, te da ako inspektor povodom predstavke obavi inspekcijski nadzor, podnositelja će u pisanom obliku obavijestiti o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama.
 7. Onoga tko je svojim postupcima učinio smetanje posjeda.
 8. Spitfire

  Klima

  Nalazi li se ista na njegovoj nekretnini (čestici) tj. u njegovom zračnom prostoru?
 9. Osnivanje prava služnosti preko spornih nekretnina bi bio dokaz da postoji mogućnost priključenja građevne čestice na prometnu površinu.
 10. Ne, pravo na prvokup nemate a tužba za dosjelost bi teško prošla.
 11. Sektoru za nadzor u turizmu i ugostiteljstvu. Ako inspektor pokrene ispitni postupak, 60 dana od podnošenja.
 12. Kako se Zakon o zemljišnim knjigama mijenjao na način da se odredbama čl. 162 starim hipotekama smatraju do i nakon 1. rujna 1980. (prije, do i nakon 25. prosinca 1958, čl. 141 bivšeg Zakona o zemljišnim knjigama), podnesite nadležnom ZK odjelu prijedlog tj. zahtjev da ZK sud pokrene postupak za amortizaciju i brisanje hipotekarne tražbine temeljem čl. 162 st. 2 ZZK.
 13. Pitanje je i je li to teret za kredit, je li isplaćen, ako nije tko ga je plaćao i koliko je rata ostalo.
 14. Nema na čemu. Za nekakov dobrosusjedski dogovor zašto ne.
×
×
 • Napravi novi...