Jump to content

Spitfire

Moderator
 • Broj objava

  7953
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  107

Spitfire je zadnji put osvojio dan srpanj 8

Spitfire objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

7 pratitelja

O Spitfire

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12105 pregleda profila
 1. Previše je tu "ako" čovjeku kojem to nešto malo što bi dobio znači jako puno...
 2. Nešto ste vi već pitali oko toga pa ako se dobro sjećam utvrdili smo da bi vam bilo potrebno Rješenje o utvrđenju građevne čestice s kojim bi išli u parcelaciju, a u tome postupku nema nekakove posebne suglasnosti nego bi nositelji prava na susjednim česticama bili pozvani na uvid u parcelacijski elaborat i novo urđene međe te tu stavili eventualne primjedbe ili samo potpisali da nemaju istih na predloženi elaborat, a za one koji se nisu pojavili bi se utvrdilo da su uredno pozvani.
 3. Ne znam što zakonodavac ili bilo tko drugi poznaje ili ne, niti išta tvrdim, samo tumačim da je sve prije pa tako i drugi uređaj svrstao pod prijamnik. I to sam napomenuo, pa se uzimaju drugi propisi ili relevantni izvori koji nešto definiraju. No, ako ćemo baš tjerati mak na konac, čak i sam Zakon o HRT-u u jednom dijelu definira te druge uređaje, "...druge uređaje za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (računala, prijenosni komunikacijski uređaji i sl.)..." gdje opet ni pod sl. ne možete smjestiti antenu, smotanu žicu a niti krumpir.
 4. Nema nekakove velike svrhe jer brokerske kuće/investicijska društva moraju igrati igru pod određenim zakonskim pravilima+su pod nadzorom HANFA-e te su dužne prilikom prodaje, za fizičke osobe, izvršiti uvid u izvornike isprava te prikupiti preslike slijedećih isprava: osobne iskaznice/putovnice, te ugovor/potvrda banke ili kartice tekućeg/žiro/štednog računa u banci koji glasi na ime klijenta.
 5. Znao sam da prema Ovršnom zakonu to nije izuzeto od ovrhe, no nažalost nije ni prema posebnom propisu (ZOPHBDR). Kao što napisah za bračnog druga, tako se može darovati i roditelju. Ima li nekakova "rupa" u propisima ne bih znao, moguće da bi takovu info imali u nekoj braniteljskoj udruzi.
 6. Da ali ja znam da baš i ne pišem španjolski i namjerno sam stavio definiciju prijamnika i tu je, ako ste voljni pročitati, sve jasno pa mogu samo ponoviti, Naravno da ni jedan zakon neće a niti mora imati svaki dio koji nekome nije jasan propisan u slovo, no prema svemu navedenome prijamnik nije antena, niti smotana žica a nije ni krumpir naboden na metalnu šipku jer jednostavno ne pretvaraju informaciju u uporabivi oblik.
 7. Opet ispuštate ono bitno "u daljnjem tekstu prijamnik". Da, osim.onih koji prema zakonu tu obvezu nemaju.
 8. Nisam siguran, morao bih pogledati je li se što mjenjalo u propisima po tome pitanju, ali prije se nije moglo isplaćivati na zaštičeni. Mogle su se darovati supruzi ili već nekome tko nije blokiran. Provjerim još kasnije.
 9. Bilo je ovako, trebaš dobiti i PIN za prodaju. Nazoveš 01/4607 300, sačekaš i stisneš 0..To ti broj od Središnjeg klirinškog depoz.društva..oni ti sve kažu oko PIN-a..samo reci da si dobio dionice od Cerp-a i pripremi OIB.. Sa rješenjem i dodjeljenim PIN-om odeš u bilo koju brokersku kuću. p.s. da se ne bi iznenadio, nećeš za njih dobiti nominalnu vrijednost nego onoliko koliko trenutno vrijede na tržištu, a to po iskustvima može biti i manje od pola nominalne vrijednosti, zavisi samo koje si dobio. Trenutnu vrijednost možeš vidjeti ovdje.
 10. Neću tvrditi da nije tako kod vas no ja to na nijednom svom mobu nisam još vidio, a nekako mi nema ni smisla jer pored toliko free wifi (barem kod nas) pokrivenosti cijelih mjesta doslovno mogu imati godinama 0 kn na prepaid računu a surfati i primati bilo koji sadržaj, pa i HRT-ovo mrežno strujanje ( internet streaming), što je opet prijenosni signal i ekvivalent je klasičnom prijenosu radijskog i televizijskog programa. I primaju ga i mob i lapp. p.s. da se netko upitao, "pa na ovaj način mogu HRT-ov program mogu primati i u Tanzaniji, zar ne bi i oni trebali plaćati HRT pretplatu?", ne jer zakon kaže "...na području Republike Hrvatske..."
 11. Spitfire

  Upis u posjedovni list

  Prema ovome kako ste napisali moguće da su vam dobro rekli. Bilo bi vam potrebno napraviti identifikaciju čestice u katastru sa onom u ZK a taj podatak izdaje nadležno tijelo za katastar. Nakon toga vam treba geodetski elaborat za usklađenje predmetne čestice u katastru sa ZK a to izrađuje ovl. geodetski ured.
 12. Spitfire

  Mobilne kućice

  Prema stavu MGiPU radilo bi se o slučaju kao i sa mobilnim kućicama ako se postavljaju van kampa. Dakle ne mogu, eventualno izmjenama iz 2016 pravilnika koji se odnose na kampove i kategorizaciju ugostiteljskih objekata u sklopu OPG-a ako odredbe prostornog plana to dopuštaju.
 13. Naglasak je na nečemu drugom u cijeloj rečenici, "...radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za primanje radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu prijamnik)". Prema tome ni mob a niti laptop ne treba nikakovu posebnu karticu da bi primili barem radijski program. Na kraju krajeva više ne trebaju niti tv karticu da bi gledali program HRT-a. Što se tiče antene, ista ne spada pod to što aludirate jer je definicija prijamnika (zato je i boldano) da je isti električni uređaj za primanje obavijesti koji se prema načinu prijenosa naziva zvučni ili svjetlosni tj., radijski, televizijski i dr., koji nakon prijama informaciju pretvara u uporabivi oblik. Prema tome antena ne pretvara informaciju u uporabivi oblik nego je samo ako je potrebna prenosi određenom el. uređaju, prijemniku, a u što prema definiciji spadaju mobitel i laptop. Da se razumijemo, nisam ni ja nešto oduševljen plaćati nešto što ne gledam, ali po meni ste pogrešno protumačili propis i takovo što vam baš i nebi prošlo ni u žalbi a niti u evv. parnici.
 14. To nikada nije bio, pa nije ni sada dio koji se sufinancira iz Fonda. Ako uspijete napraviti odobrene radove, te ishodujete završni akt legalnosti (uporabnu dozvolu) koju ćete priložiti Prijavi mogli bi ste proći za sufinanciranje kompletne vanjske ovojnice. Ukoliko se prijavite bez toga a sa izvršenim radovima, vaša građevina prema uvjetima Poziva nije postojeća te ne udovoljava zahtjevima za odobrenje sredstava od Fonda.
 15. Mda, nažalost se dešava te je jedina opcija upravo to što su vam rekli, pa bi vam valjalo kontaktirati tvrtku koja vam je to i izradila da u nekom mirnom postupku to riješe jer su ionako već uzeli naknadu za to, ili vam preostaje angažman druge tvrtke i ponovno plaćanje nečeg što već jeste a s ovima moguć parnični postupak.
×
×
 • Napravi novi...