Jump to content

Spitfire

Moderator
 • Broj objava

  8416
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  116

Spitfire je zadnji put osvojio dan siječanj 8

Spitfire objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O Spitfire

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

13400 pregleda profila
 1. 2 godine, porezna stopa 20 %, Zakon o porezu na dohodak, čl. 58 st. 5 i čl. 62 st. 3.
 2. Onda niste "dobili ovrhu", tj. Rješenje o ovrsi a ispada niti obavijest od FINA-e da je predan zahtjev za izravnu naplatu, nego već imate ovršena sredstva po pravomoćnom rješenju. Ako je tako, vjerovatno će vam više i točnije pojasniti Borbena7, no ovako na prvu zastara je u ovome slučaju 10 godina od pravomoćnosti rješenja ako ovrhvoditelj nije provodio neke radnje koje bi utjecale na prekid zastare.
 3. "Izgleda" baš i nije izraz na koji se može dati odgovor bez "ako". Na Prijedlogu, Rješenju i Izvodu iz poslovnih knjiga se vjerovatno može točno saznati o čemu se zapravo radi, pa ako se rješenje o ovrsi odnosi na račun/e za telefonske usluge zastara bi bila godina dana od dana dospijeća računa. U svemu tome je bitno i kada je JB zaprimio prijedlog za ovrhu i trebalo bi biti po isteku tih godinu dana. Ako je sve kao navedeno, potraživanje je u zastari i trebali bi ste se na istu pozvati prigovorom na rješenje u roku 8 dana. Tada sve ide na sud i on odlučuje povodom prigovora. Predložak p
 4. Ne, isto je porez na promet nekretnina 3%, jer su porezna oslobođenja koje navodite davno prestala važiti.
 5. Ako dobro razumijem vaše pitanje, mislite na tužbu za uzdržavanje kada postoji brak a bračni i obiteljski su odnosi dovoljno skladni da postoji bračna zajednica. Postojanje skladnih odnosa i utvrđivanje tužbom prava i dužnosti je malo kontradiktorno no gledajući striktno zakonske odredbe, bračni drugovi su već istim dužni se uzajamno pomagati i uzdržavati. Kada isto solidarno i dobrovoljno izostane mišljenja sam da nema zapreke da se isto utvrđuje tužbom, napose u pogledu članka koji ste citirali gdje još uvijek nije utvrđen prestanak braka ili bračne zajednice. Za naglasiti je svakako, d
 6. Može jedno i drugo. Zakon propisuje razloge i rokove pa je zato pitano o njima, ali ako razloge ne želite iznijeti, ok. Tada bi vam valjalo, kako ste naveli da je ugovor na neodređeno vrijeme, da obratite pozornost na čl. 21 Zakona o najmu stanova, te svakako i na one članke prije o raskidu, jer ste vi kao nasljednici smrću oca preuzeli sva prava i dužnosti.
 7. Samo dogovorom između vas oboje ako bi uskoro bivša na to pristala. No, ni to ne možete dogovoriti pismeno pošto bi takova stavka u nekakovom ugovoru isti učinio ništavim jer ima nedopuštenu osnovu.
 8. Spitfire

  Bespravna gradnja

  Već ste si sve sami odgovorili. To bi onda bila nadstrešnica koju prema propisima izvedenim iz Zakona o gradnji možete graditi bez dozvole i projekta do 20 m2, naravno poštivajući pri tome i odredbe prostornih palnova
 9. U tom slučaju svoje imovinske odnose mogu urediti bračnim ugovorom.
 10. Graditi i/ili izvoditi radove na građevini može pravna osoba ili fizička osoba obrtnik, registrirana za obavljanje djelatnosti građenja, odnosno za izvođenje pojedinih radova (u daljnjem tekstu: izvođač) koja ispunjava uvjete propisane ovim Zakonom te posebnim propisima kojima se uređuje gradnja. Izvođač je dužan osigurati da pojedini rad obavlja osoba koja ima odgovarajuće stručne kvalifikacije.
 11. Mda, mislim da je iz toga sve jasno, da se radi o pokušaju prevare koja je jedno vrijeme bila aktualna na društvenim mrežama gdje se radilo onavodnim darovanjima pa i nasljedstvima iz Francuske.
 12. Ako mislite na to da brak još postoji ali ne i bračna zajednica, mogu sporazumom (ugovorom) o diobi bračne stečevine ili sudskom odlukom.
 13. Naravno da je čudno da bi vam osoba za koju nikad niste čuli donirala milju eura. Još čudnije je što je sve upakovano tako da izgleda kao službeno. Navedena osoba koja je kao odvjetnik je izvršna direktorica Francuske bankarske federacije, prije bila zamjenica direktora banke čija je poslovnica, gle čuda ista kao adresa navedene darovateljice, i gle čuda navedena bilježnica ne postoji. Baš me zanima kome ste trebali uplatiti eure.
 14. ..ali bi prvo taj tko kao nema trebao uplatiti 400 E...
 15. Prilog vam je maknut zbog vaših osobnih podataka. Kakove vi veze imate s osobom koja vas to kao daruje?
×
×
 • Napravi novi...