Jump to content

Ahilej

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ahilej objavio

  1. Poštovani, Radi se o slijedećem: Umirovljenik sam i hobi mi je izrada maketa. Nacrte za makete radim sam i po završenoj maketi mogu kompletirati crteže po kojima netko drugi može napraviti maketu za sebe. Takav komplet nacrta s popratnim tekstom bih prodao, ako se nađe netko zainteresiran. Tržište za takav proizvod je vrlo ograničeno i prodaje bi bile sporadične. Zanimaju me odgovori na slijedeća pitanja: Mogu li kao umirovljenik prodati takav proizvod? Koliki bi bio porez na takav proizvod? Kakav račun bih trebao dati eventualnom kupcu? Kako srediti odnos s poreznom upravom? Zahvaljujem se na eventualnom odgovoru.
  2. Puno Vam hvala g. Ljubo na odgovorima. Tabularna izjava je u jednom od članaka ugovora. Potpisi će biti ovjereni kod javnog bilježnika, s tim da će biti i jedan potpis ovjeren u BiH. Nadam se da to neće biti problem. Hvala Vam još jednom.
  3. Hvala na odgovoru, LjuboZg! Radi se o dva stana: jednom većem i jednom manjem. Diobu smo napravili prema građevinskom elaboratu (Glavnom projektu), prijavili početak radova, radove dovršili i ishodili Potvrdu o samostalnim uporabnim cjelinama. Izradili smo i Ugovor o diobi suvlasničke imovine. Pretpostavljam da bi sada s tim ugovorom (i spomenutim dokumentima) valjalo otići u Gruntovnicu i uknjižiti promjenu u zemljišnu knjigu? Treba li još kakva sudska odluka?
  4. Nas troje smo suvlasnici nekretnine. Dogovorili smo se o načinu podjele i dogovor bismo htjeli provesti u gruntovnici. Kakav je pravni postupak za realizaciju dogovora? Hvala na odgovoru.
  5. Radi se o stambenoj zgradi s izrađenim etažnim elaboratom. Zgrada je upisana u zemljišne knjige još prije II svjetskog rata.
  6. Rođakinje su pristale na geometrijsku diobu, što se tehnički može vrlo lako učiniti. Sada se postavlja pitanje koju dokumentaciju treba pripremiti da bi se dioba provela u gruntovnici i katastru?
  7. Matrix76, hvala vam lijepa na odgovoru. Jest, novonastale stambene jedinice su potpuno funkcionalne i neovisne jedna od druge. Svaka ima svoje mjerilo za struju, vodu i plin, cjevovod slatke vode i kanalizaciju. Pomiče se samo jedan zid i zazidavaju jedna vrata da se postigne omjer površina definiran nasljeđenim omjerima. Razmatra li sud opravdanost odbijanja takve podjele? Naravno, dražba mi nikako ne odgovara.
  8. Naslijedio sam po 3/4 dvosobnog stana i garsonjere. Drugu četvrtinu imaju rođakinje. Želio bih jednim pregradnim zidom i zazidavanjem jednih vrata podijeliti imovinu u omjeru 3/4 : 1/4. Takva podjela se dobro uklapa u izvedbeni projekt i stana i garsonjere. Ne dira se nosive zidove, a dobiju se dvije funkcionalne stambene jedinice s kuhinjom, sobom/sobama, WC-om i kupaonicom. Pitanja: što ako rođakinje ne pristaju? kakav je pravni postupak za legalizaciju spomenute podjele? Hvala na odgovoru. Pozdrav svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija