Jump to content

violka

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Bili smo u poreznoj i ispada na kraju da bi bila oslobođena poreza u slučaju samo da smo kupovali veći stan. Naime, s obzirom da muž i ja kupujemo zajedno stan od 38 m2 (svaki pola) iz toga proizlazi da ja kupujem pola stana od nekih cca 19 m2 što je cca 10 m2 manje od stana kojeg sam stekla putem dosmrtnog uzdržavanja pa moram platiti porez (tako rekao čovjek na šalteru gdje smo predali papire). Ono što me sada zanima kada bi napravila darovni ugovor kojim bi taj stan poklonila tati jer on ga u svakom pogledu traži tj. traži da raskinemo ugovor jer nije ni konzumiran, ali traži da to bude darovni jer se ne tretira kao transakcija - znači proces raskida je u početnoj fazi, da li bi to nešto mijenjalo na stvari. Još je problem što se treba obrisati zabilježba spora. Koliko traje brisanje zabilježbe spora od trenutka podnošenja zahtjeva?
  2. Stan koji sam stekla putem dosmrtnog uzdržavanja (moj otac je još uvijek živ i taj ugovor u svakom trenutku se može raskinuti) iznosi 28 m2, dok ovaj koji kupujem (prva nekretnina kojom riješavam stambeno pianje) iznosi 38 m2. Shvatila sam iz ovog članka da bi mogla biti oslobođena poreza jer zbroj ove dvije nekretnine iznosi 66 m2. Ažurirano da li sam u pravu ili? Ažurirano da li sam u pravu ili?
  3. Poštovani, Upravo sam kupila, zajedno sa svojim mužem, stambenu nekretninu od 38 m2. Znači, radi se o prvoj nekretnini koju kupujemo i u kojoj ćemo živjeti sa jednim djetetom. Interesira me jesmo li oslobođeni plaćanja poreza na prvu nekreninu s obzirom da ja imam sklopljen ugovor sa ocem o dosmrtnom uzdržavanj na temelju kojeg je ta nekretnina automatski prepisana na mene te ispada da na meni več jeste jedna nekretnina iako ju janisam kupila nego sam ju samo putem tog ugovora nasljedila. Lijep pozdrav, Violeta
  4. Poštovani, Posjedujem stan u Slatini, no kako nisam u mogućnosti tamo odlaziti opunomoćila bi oca da upravlja nekretninom tj, iznajmljuje nekretninu. Kako bi punomoć trebala biti napisana?
  5. Nakon završenog spora u moju korist trebam napisati prijedlog brisanja zabilježbe spora na vlasničkom listu gruntovnici u Slatini. Postoji li neka posebna pravna forma koja se mora ispoštivati? Može li se negdje pronaći obrazac?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija