Jump to content

Snowman

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Razveden sam i plaćam alimentaciju za kćer koja je nedavno navršila 15 godina. Zanima me do koje dobi sam dužan plaćati alimentaciju? Pročitao sam negdje da se to odnosi do kraja školovanja, potencijalno do njene 26. godine u slučaju da školovanje nastavi na fakultetu. Interesira me na što se to odnosi, redovno studiranje, izvanredno ili nešto treće? Također, ako se kćer upiše na privatni fakultet, znači li to istu stvar kao i redovan fakultet? Hvala.
  2. Pozdrav Isprika ako sam na krivom mjestu postavio ovaj upit. Interesira me ako netko ima iskustvo s privatnim istražiteljima? Konkretno, usred sam pravnog procesa gdje sam tužio osobu koja me prevarila i pokušavam doznati informacije iz prošlosti te osobe. Preko odvjetnika teško mogu doći do toga, a pretraživao sam internet i naišao na neke firme koje se time bavio. Svaki savjet je dobrodošao. Hvala.
  3. Hvala puno za informacije. Recite, bit ću na tom sudskom ročištu, pa me interesira pomaže li mi činjenica da imam još dvoje maloljetne djece koje uzdržavam što sam ranije napomenuo?
  4. U obrazoloženju je navela kako traži više novca jer je dijete navršilo 14 godina, a poslala mi je i tablicu odnosa dobi djeteta i primanja roditelja i na osnovu toga sada traži 500 eura. Nema drugih argumenata.
  5. Trenutno plaćam 200 eura, a bivša supruga traži 500 eura. Situacija je malo složenija jer živim i radim u inozemstvu. Zarađujem više, ali i životni troškovi su znatno veći. Mjesečno zarađujem 2400 eura, od toga stanarinu plaćam 950 eura, kredit 240 eura te režije 250 eura, a to je sve bez slanja novca supruzi s kojom sam u braku trenutno za potrebe drugo dvoje djece. Tu nisam niti računao vlastite životne troškove. Dakle, kada se sve zbroji, ostaje mi praktički ništa.
  6. Pozdrav Razveden sam i imam kćer iz tog braka koja je navršila 14 godina. Plaćam godinama uredno alimentaciju za dijete, ali bivša supruga nije zadovoljna s iznosom pa me tuži za veći iznos. U međuvremenu sam dobio blizanke s drugom suprugom koja će uskoro navršiti 3 godine. Dakle, trenutno uzdržavam troje djece. Pitanje jest: ima li bivša supruga pravo tražiti veću alimentaciju i do kojeg iznosa s obzirom da uzdržavam troje djece? Kad je riječ o tome, kćer za koju plaćam alimentaciju financiram i na druge adekvatne načine, dakle dajem puno više od iznosa alimentacije koji uzima bivša supruga. S obzirom da sam na rubu financijske snage, jednostavno nemam otkuda izvući više novca za veći iznos alimentacije, pa me zanima kakve su mi opcije? Hvala i zahvaljujem na svakom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija