Jump to content

keskin

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Zanima me slijedeće, dali se za obavljanje djelatnosti 74.40 - promidžba (reklama i propaganda) može registrirati ista adresa na kojoj živim, kućna, bez da su mi potrebni MTU? Naime na Hitro.hr - http://www.hitro.hr/hrv/mtu/index.html se provjerom te šifre po NKD-u očito ne treba imati MTU. Ali sam sa nekih drugih foruma pročitao da "po novome" kao je potrebno i za to imati minimalne tehničke uvjete? Jel postoji na internetu najnoviji zakonik o MTU i o NKD, koji je relevantan i točan, jer možda ja upisujem stare šifre za djelatnosti? Vadim ih odavde; http://www.poslovniforum.hr/webimenik/kategorije.asp Recimo kad na toj provjeri od Hitro provjerim 50.1 prodaja automobila - kaže da su MTU potrebni. To je valjda onda točno. Ali me pak buni kad recimo upišem "45.2 Izgradnja kompletnih građevinskih objekata ili njihovih dijelova" - Hitro kaže da MTU nisu potrebni?? Ne kužim se u građevinu ali mi djeluje apsurdno da za takvu djelatnost ne moraš imati MTU.
  2. evo crnjak je i sta dosao mi opomena pred tuzbu od vipa. stvar je u tome da je datum do kad moram podmirit - danas! a ja kako nisam uvijek kuci, sad imam valjda pokrenut postupak? kako ide proces, jel mogu to nekako zaustavit, rijec je o racunu od 200€, dali se moze dogovoriti placanje u obrocima, i koje su posljedice ako stvarno podnesu postupak?
  3. Nema veze za naknadu štete! To je gotovo. Mene zanima kako na sudu se postaviti, da ne dobijem sad kaznu da sam vozio ne znam koliko ili nešto treće...
  4. Par savjeta molim vezano uz naš epski zospc. Pred nekoliko mjeseci, sa autom sam usred mrkle noći naletio na odron grota, i to na glavnoj prometnici, znači nikakva seoska cesta ni slično, nego dionica jadranske magistrale. Znak za odron postoji, a ja sam se te večeri kretao cca 80 km/h i vidio kamenje, izbjegao, no bezuspješno, kako je bilo odmah nakon zavoja, prednji dio auta je izbjegao kamenje ali zadnji kotač je zahvatio kamen i to mi je odvalilo felgu. Zvao sam murju da naprave očevid jer sam htio da netko odgovrara za te grote jer one ne smiju biti tamo. Došli su policajci, slikali, napravili zapisnik, jedan me od njih pitao zašto imam veće gume od upisanih a ja sam dao konkretan odgovor - jer se ne mogu više kupiti u toj dimenziji. Nisam slutio ništa krivog u tome. I odšlepao se na račun HAK-a doma. Danas dolazi poziv za na sud za stavku 294. st. 1 ZOSPC. Kaže da sam se kretao neprilagođenom brzinom. Iako su u žalbama, pa i ja, skloni muljanjima, ja nisam vozio neprilagođenom brzinom, jer je dozvoljena 100, a ja sam se kretao 80 km/h i to znam i tvrdim 1000%, no to nije ni bitno kad ionako nema tragova kočenja ni snimke da dokažu ko je tu u pravu. Dalje, u vezi dimenzija gume. Auto mi u knjižici ima dimenziju 195 55 13. Tu gumu se ne može kupiti kod nas, bar ne koliko ja znam. Sad, ja nisam siguran dali sam ja dužan iz inozemstva naručivat gume, no ako mi ko kaže da jesam onda oću, ali molim da mi i tu pomognete šta da na sudu kažem, kad je to tako. Nadalje, guma na kojoj se vozim je 195 45 15. Na tehničkom su rekli da je to guma najbliža po opsegu originalnoj dimenziji. I da moram napraviti atest. Nisam ga još napravio. A sad onaj zabavni dio. Znam da pravda ne postoji nego je pravosuđe kao i politika, tjeranje mogućeg. Pa me zanima kako da na sudu interpretiram ovo; u nalogu kojeg sam dobio, crno na bijelo piše da sam ja; vozio se na gumama marke goodiyear, šta nije točno, nego Good Year, i da je to kriva dimenzija jer je original, citiram - 1955 / 45 13. A nije 1955. Nego 195. I nije 45 nego 55. PA me zanima, oni su fulali njihovu vlastitu prijavu. Kako sa tim na račun i kako generalno sa ovom sramotom na sudu...mislim, da me se optužuje jer sam razbio VLASTITU felgu na autu zbog toga jer je na JAVNOJ cesti bio odron kamenja, to je nečuveno.. A još jedan detalj, naime Hrvatske Ceste su u odgovoru na žalbu rekle da nema temelja moja žalba jer je prometnica bila ČISTA u to vrijeme jer je njihova kontrola to provjerila...a na murjačkim slikama lijepo piše datum i vrijeme i na slici kamenje...pa me zanima kako da ovo izmanevriram na svoju korist, dakle bez punjenja državnog budžeta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija