Jump to content

mikic99

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, ja imam sličan problem: noćni klub odmah nasuprot naše stambene zgrade (širina jedne ulice). Tražili smo Elaborat o mjerenju zvučne izolacije, ali Sanitarna i Ured za gospodarstvo kažu da oni to nemaju !? Sanitarna je izjavila da oni ne posjeduju te dokumente i uputila nas na Ured za gospodarstvo. Od Ureda smo dobili pismeni odgovor: Elaborat je dokaz u postpku izdavanja dozvole za rad te oni taj dokument ne posjeduju. Na kraju ispada da vlasnik ugost. objekta je taj Elaborat samo dao na uvid...Imate neku ideju što dalje??? Dakle, radi se o Poslovnoj zgradi u čijem prizemlju (od STAKLA) je napravljen noćni klub koji radi 24 / 365 dana u godini. Unutar lokala ne vidimo nikakve dodatne obloge ili sl na staklenim zidovima (gazda je nalijepio ukasne tapete). Znači, obično stako. I ima dozvolu za noćni klub. Basevi se čuju do nagornjih katova naše zgrade, gosti bauljaju ispod prozora cijele noći, svaki dan. Uglavnom, kao da smo na Zrću. Napominjem da prilikom kupnje stanova tj gradnje naše stambene zgrade, na mjestu noćnog kluba je bila LIVADA . Tako da nam na kraj pameti nije bilo d ami netko u tako mirnom obiteljskom kvartu mogao napraviti noćni klub:!!??
  2. Pozdrav, Hvala na odgovoru, ali bojim se da smo skoro već sve iscrpili . Naime. situacija je slijedeća: Svaki puta kada je glazba preglasna, zovemo policiju. Međutim, jednom su nam čak rekli da klub ima dozvolu i da tu oni ne mogu ništa. Kada policija dođe, oni smanje glazbu , ali poslije opet pojačaju. Tako da nam to više nema smisla. Za rad terase izvan redovnog vremena smo slali prijave inspektoratu, telefonom i mailom, ali eto nisu baš 100 % urodile plodom tj tokom zime se goste u 12 h upozorava da terasa više ne radi , gasi se glazba na njoj (barem smo to uspjeli ishoditi) i navuku se crne zavjese preko najlona , ali gosti i dalje sijede. Sami smo se u to uvjerili.. Ni te prijave inspektoratu nam više nemaju smisla. Zvali smo ured gradonačelnika Zagreba i dobili telefonski odgovor da problemi takve vrste nisu u njihovoj nadležnosti !? Također, osobno sam se obratila nekim medijima, ali nisu bili zainteresirani za ovu priču. Pokušati ćemo još neke kontaktirati. Predstavnik stanara je inače razgovarao sa vlasnikom kafića , ali nam je on poručio da zatvorimo prozore ako nam smeta glazba. Vlasnik je inače, koliko smo uspjeli saznati, vlasnik nekoliko poznatih kafića u ZG. Prilično je frustrirajuće živjeti u takvim uvjetima, pogotovo ako otplaćujete stambeni kredit na 30 g , a kada zbog buke kasnite na posao, to je već vrlo ozbiljna stvar . Postoji još jedna opcija koju bi trebali napraviti: zatražiti mjerenje buke u stanovima pa ćemo to probati realizirati… Lijepi pozdrav
  3. Pozdrav, pokušavam riješiti problem buke noćnog kluba koji je otvoren u poslovnoj zgradi do moje stambene zgrade (cca 20 m od naših spavaćih soba koje se nalaze upravo na toj strani). Zbog prevelike buke od akustičnih uređaja koji se čuju do najviših katova zgrade (i dok su prozori zatvoreni) , uputili smo pismenu žalbu Uredu za gospodarstvo (koje mu je izdalo dozvolu) i Sanitarnoj inspekciji. Dobili smo pismene odgovore da je navedeni ugost. objekat ispunio sve minimalne tehničke uvjete za noćni klub, a Sanitarna inspekcija je provela mjerenje buke te također ustanovila da je sve u skladu sa zakonom i ne žele ponovno izaći na teren kako bi ponovno napravili mjerenje. S obzirom da se glazba čuje izvan ug .objekta tj na ulici i u stanovima stanara , nije nam jasno kakva je to zvučna izolacija napravljena u kafiću da zadovoljava min. tehn uvjete odnosno kako je ugost objekat mogao dobiti dozvolu . Naime, situacija u kafiću izgleda ovako: ugost objekat se nalazi u poslovnom prostoru poslovne zgrade koji je napravljen od stakla (sa 3 strane omeđen staklom), ispred njega je napravljena velika terasa omeđena najlonom te pomični krov koji se miče u ljetnim mjesecima. Također, terasa u ljetnim mjesecima radi cijelu noć (a smije do 24 )što je nekoliko puta prijavljivano Drž. inspektoratu, ali ništa se nije promijenilo. Razina buke na terasi jednaka je kao i unutar kafića. Unutar kafića, na staklenim zidovima nema izolacije već su naljepljene ukrasne tapete. Noćni klub radi min 3 dana u tjednu do ranih jutarnjih sati (čet,pet,sub), a ostale dane prema potrebi gostiju, s obzirom da ima dozvolu da radi do 6 ujutro. Dakle, smatramo da kafić nema adekvatnu izolaciju i zanima nas kome se dalje možemo žaliti kako bi se taj problem riješio s obzirom da smo iscrpili sve nadležne institucije ? Zbog glasne glazbe i bučnih gostiju koji se zadržavaju ispod naših prozora spavamo max 4 h dnevno nekoliko dana uzastopce i ne želimo više tako živjeti. Otplaćujemo stambene kredite i želimo mirno uživati našem vlasništvu. Hvala i lijepi pozdrav..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija