Jump to content

Marisol55

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Marisol55 objavio

  1. Dobar dan! Molila bih vas za pomoć oko jednog pravnog pitanja. Naime, 2011. po rješenju o nasljeđivanju drugi nasljednik i ja podijelili smo imovinu mog pokojnog oca. U zapisniku je drugi nasljednik izjavio da on preuzima sve eventualne dugove i potpisao taj zapisnik. Međutim to nigdje nije navedeno u rješenju o nasljeđivanju. Zbog toga mi je prije mjesec dana stiglo rješenje o ovrsi u kojoj me se tereti za dug od oca koji je prekinut zbog njegove smrti i sada od preuzimanja počinje teći novi rok. Inače ovrhovoditelj je Hrvatski Telekom zastupan od strane Hanžekovića.

    Uz rješenje o ovrsi nisam ni dobila iznos tog duga tako da ne znam ni o kojem se iznosu radi.

     

    Moje pitanje je slijedeće:

    kako i gdje bih ja trebala dokazati da ja nemam veze s tim dugom budući je drugi nasljednik živio s ocem, imao uvid u račune te je potpisao da on preuzima eventualne dugove? Da li taj zapisnik legalno vrijedi? Šta mi je činiti?

    Zahvaljujem unaprijed, svaka pomoć je dobrodošla!

  2. Dobar dan! Molila bih vas za pomoć u vezi jednog problema. Moja baka je kupila poslovni prostor te ga iznajmljivala, potpisala je ugovor o zakupu poslovnog prostora na neodređeno vrijeme sa jednom firmom. Sada je taj isti prostor prepisala na mene, dakle ja sam novi vlasnik. Međutim došlo je oko neslaganja između mene i firme u vezi visine najamnine pa bi zatvorili taj ugovor koji je potpisan između firme i moje bake. Zanima me procedura, kako i gdje se može zatvoriti taj ugovor? Šta se radi u vezi otkaznog roka koji je predviđen na mjesec dana po ugovoru. I da li ja kao novi vlasnik prostora automatski preuzimam sve odgovornosti tog ugovora?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija