Jump to content

Brankozec

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Skype
    branislavzec.7
  1. prije nekoliko dana sam zatražio savijet oko otpremnine,tada sam napisao da radim u jednom d. već deset godina,odnosno od 1.10.2004.Poslodavac je najavio otkaze.Tada nisam imao uvid u sve informacije oko otkaza.Zato vas danas molim za savijet jer sam dobio poslovno uvijetovani otkaz.U ugovoru o raskidu nije navedena otpremnina niti otkazni rok,poslodavac se uvrijedio na nas,ima nas 16-tero,zato što to tražimo.Njegovi argumenti su situacija u zemlji,kriza i njegova borba unazad dvije godine da se održimo.Firma nije zatvorena,odnosno ostaje poslovati na istom tržištu ali sa smanjenom ekipom.U deset godina nitko od nas nije bio nesavijestan ili loš radnik.Otkaz nismo željeli potpisati a on nam ga šalje poštom.Dali postoji rok na žalbu oko ovih stvari.Unaprijed hvala.
  2. Radim u jednom d. deset godina.Ista firma,isto radno mjesto i radni odnos mi nikad nije bio prekinuti u toj firmi.Krajem prošle godine poslodavac je najavio smanjivanje radnika,odnosno otkaze.Zanima me da li imam pravo na otpremninu i kako je zatražiti.Tvrtka neće ići u stečaj niti će biti ugašena,barem ne u slijedećih 12. mjeseci a otkazi kreću u 4.mjesecu.Jedino što poslodavac nije imenovao tko će dobiti otkaz a tko ne,tako da je sve pomalo i konfuzno.Puno hvala
  3. Prvo hvala na odgovoru.Da otac je još živ,ali što ako sam tek nedavno saznao za njega
  4. imam 38god,odrastao sam bez oca,niti sam ikada bio priznati njegov sin,niti sam svoga oca tužio za dokazivanje očinstva.imam li pravo na tužbu za nužni dio ili dokazivanje očinstva i nasljedstva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija