Jump to content

cvaljo1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cvaljo1 objavio

  1. Kao prvo ja imam dosta škole, tako da i znam red prvenstva, ali ne zanči ako sam ja dimnjačar, da sam glup i manje znam nego ti. Vidim da znaš da ono što nije precizirano Zakonom, to je dorađeno u Pravilnicima i Odlukama. Nažalost takvi ljudi kao ti, jesu problematični. Sve ti lijepo piše u Odluci, a ti ne vjeruješ svojim očima. Obvezan si koristiti dimnjačarske usluge po Odluci, kao i svaka pravna ili fizička osoba koja koristi dimovodni objekt u RH. Odluka vuče temelj i iz Zakona o zaštiti od požara članak 8 stavak 2. Ako ti dimnjačar nije izvršio uslugu, ne moraš ništa platiti, osim ako nema naknadu za izgubljeno vrijeme. Malo se raspitaj i kod protupožarnog inspektora pri MUP-u. Mislim da smo si sve rekli.
  2. Napisao sam ti prošli put neće ti pekar pregledavati dimnjak, ne budi smješan! Naravno da će to učiniti dimnjačar, pa valjda znaš što radi dimnjačar, što pekar, a što automehaničar. Tebe najviše ozbvezuje "Odluka o organizaciji i načinu rada dimnjačarske službe grada Osijeka", u kojoj ti sve lijepo piše, pa ti pročitaj. Mani se zakona, jer su zakoni nedorečeni. U dogledno vrijeme će ti ići u Sabor na raspravu i Zakon o dimnjačarstvu, pa češ onda imati i u Zakonu sve lijepo napisano.
  3. Za tvrtku koja radi u OS ne bih ništa komentirao. Kao prvo u tehničkom propisu za dimnjake u građevinama ti stoji da se svi dimnjaci moraju pregledati i očistiti najmanje jednom godišnje, bez obzira što ti koristio kruto, tekuće ili plinovito gorivo. Drugo, sigurno ti neće pekar brinuti o tvom dimnjaku, a kako brine to ti nije zakonom određeno, nego Odlukom o radu dimnjačarske službe lokalne jedinice samouprave! Treće u Zakonu o zapaljivim tekućinama i plinovima stoji kako si naveo, a Hep-plin u tvom slučaju može nekog drugog odrediti da provodi ispitivanje plinske instalacije i dati mu za to ovlaštenje. Dimnjačarima i serviserima nije potrebno ovlaštenje od distributera, zato što su oni samo dio ispitnog izvještaja, te ispituju samo jedan dio plinske instalacije. Kod dimnjačara pogotovo to nije moguće s obzirom da imaju koncesije i ne smije nitko ići na područije koje je dobio na natječaju. E da dimnjačar ti ne smije ući u kuću, ako ti to ne dopustiš, ali si s druge strane dužan si dopustiti mu temeljem spomenute odluke! U OS je nažalost situacija s Dimnjakom takva, te kako sam napisao ne treba ju komentirati. Pozdrav!
  4. Nema nigdje u propisima da ti dimnjačar može zapečatiti dimnjak. Jedino da se osobno probate dogovoriti oko toga. Temeljem Odluke o radu dimnjačarske službe dimnjaci van upotrebe se moraju pregledati jednom godišnje. Odluku ti donose lokalne jedinice samouprave. U tehničkom propisu za dimnjake u građevinama ti stoji, da se svi dimnjaci moraju pregledati i očistiti najmanje jednom godišnje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija